Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Compania aeriană Emirates cere piloților să intre în concediu fără plată timp de un an / Industria aviaţiei traversează cea mai gravă criză din istorie

Compania aeriană Emirates cere piloților să intre în concediu fără plată timp de un an / Industria aviaţiei traversează cea mai gravă criză din istorie

Un articol de: Traian Avarvarei - 04 Noi 2020, 15:46
Compania aeriană Emirates cere piloților să intre în concediu fără plată timp de un an / Industria aviaţiei traversează cea mai gravă criză din istorie Externe

Pandemia de coronavirus a ținut la sol avioanele, creând o criză fără precedent în aviație. Compania aeriană Emirates din Dubai, una dintre cele mai bogate din lume, a cerut unora dintre piloţii săi să intre în concediu fără plată timp de un an, transmite Reuters.


 

Piloţii de la Emirates, concediu fără plată timp de un an


 

Compania Emirates a redus mult zborurile din cauza pandemiei de Covid-19, iar pentru a face față crizei financiare este nevoită să reducă din costuri. O primă măsură a venit deja: reprezentanții companiei au cerut unora dintre piloţii săi să intre în concediu fără plată timp de un an.

"Putem confirma că am oferit unora dintre piloţii noştri un concediu fără plată timp de 12 luni, cu posibilitatea de a fi rechemaţi mai devreme la muncă în funcţie de cât de rapid îşi revine cererea precum şi de cerinţele noastre operaţionale", a declarat miercuri un purtător de cuvânt de la Emirates.

Problema este că majoritatea angajaţilor de la Emirates sunt cetăţeni străini, ceea ce înseamnă că nu pot beneficia de subvenţii guvernamentale în Emiratele Arabe Unite, unde compania Emirates îşi are sediul social şi de unde operează.

 

 

Probleme financiare sunt și la TAROM


 Diana Şoşoacă s-a dat în spectacol, în plenul Parlamentului: l-a chemat pe Marcel Ciolacu la protestul din 7 martie şi a desfiinţat bugetul

Comisia Europeană a anunţat la începutul lunii octombrie că aprobă o garanţie românească pentru împrumuturi în valoare de 19,3 milioane de euro, având ca scop despăgubirea Tarom pentru daunele suferite ca urmare a pandemiei de coronavirus.

Sprijinul public va lua forma unei garanţii pentru împrumut (împrumuturi) de pe piaţă.

”Comisia Europeană a aprobat, în temeiul normelor UE privind ajutoarele de stat, o garanţie pentru împrumuturi de până la aproximativ 19,3 milioane de euro (aproximativ 94 de milioane de lei) în favoarea companiei aeriene de stat din România, Tarom. Prin această măsură se urmăreşte despăgubirea companiei aeriene pentru pierderile cauzate în mod direct de pandemia de coronavirus şi de restricţiile de călătorie impuse de România şi de alte ţări de destinaţie pentru a limita răspândirea virusului în perioada cuprinsă între 16 martie 2020 şi 30 iunie 2020. Aceste restricţii au forţat Tarom să anuleze majoritatea zborurilor sale regulate şi a cauzat pierderi majore în ceea ce priveşte cifra de afaceri”, a anunţat CE.

De asemenea,  Tarom a decis să anuleze mai multe zboruri către şi dinspre aeroporturi externe şi interne, în lunile noiembrie şi decembrie, dat fiind faptul că ne aflăm în plină pandemie.

Cursele afectate sunt cele către Londra, Bruxelles, Munchen, Amsterdam, dar şi Oradea, respectiv Suceava. 

Totodată, Compania aeriană Tarom a decis ca 1.000 de angajați să intre în șomaj tehnic până la sfârșitul acestui an. 

Tarom a luat această decizie din cauza reducerii cheltuielilor în timpul pandemiei de Covid-19. 

Citeşte mai multe despre:   Emirates,   avion,   piloti,   criza COVID-19,   TAROM