Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Compania BioNTech va depune la Agenția Europeană a Medicamentului o solicitare de autorizare a administrării vaccinului anti-COVID-19 la copii: Când ar putea începe vaccinarea

Compania BioNTech va depune la Agenția Europeană a Medicamentului o solicitare de autorizare a administrării vaccinului anti-COVID-19 la copii: Când ar putea începe vaccinarea

Un articol de: Elena Stanciu - 29 Apr 2021, 14:08
Compania BioNTech va depune la Agenția Europeană a Medicamentului o solicitare de autorizare a administrării vaccinului anti-COVID-19 la copii: Când ar putea începe vaccinarea Foto: Hepta - Zuma Press / Md Rafayat Haque Khan Externe

Ugur Sahin, cofondatorul şi directorul BioNTech, a anunțat că în curând, compania sa va depune la Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) o cerere de autorizare a folosirii vaccinului anti-COVID-19 și în cazul copiilor cu vârste între 12 și 15 ani.

 

BioNTech va solicita EMA autorizarea administrării vaccinului anti-COVID-19 la copii 

 

”În Europa, suntem în ultimele etape înaintea depunerii datelor testelor clinice la Agenţia Europeană a Medicamentului. (...) Am trimis deja datele cu privire la persoane cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani (autorităţilor sanitare din) Statele Unite, în Europa suntem în ultimele etape”, a declarat Ugur Sahin  pentru revista germană Der Spiegel, potrivit thelocal.de.

Directorul BioNTech a precizat că o validare din partea EMA ar urma să vină termen de șase săptămâni, ceea ce înseamnă că omologarea ar putea fi primită în iunie.

Vaccinarea copiilor este văzută ca un nou pas important către atingerea imunității de turmă, precum și ca o modalitate de a relaxa regulile în privința desfășurării cursurilor din unitățile de învățământ.

„Este foarte important să le permiteți copiilor să se întoarcă la viața normală de la școală și să le permiteți să se întâlnească cu familia și prietenii”, a mai spus Sahin pentru Der Spiegel.

Directorul BioNTech a mai anunțat că în luna iulie ar putea apărea primele rezultate ale studiilor privind eficiența vaccinului în cazul copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 12 ani, iar până în luna septembrie vor fi disponibile rezultate în privința vaccinării copiilor și mai mici.  

Studiile în curs sunt ”foarte îngrijorătoare”, a mai precizat Ugur Sahin, sugerând că cei mici sunt ”foarte bine protejați de vaccin”.S-a stabilit data când va trece România la moneda euro! Adio "lei"!

Citeşte mai multe despre:   BioNTech,   vaccin anti-COVID-19