Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe AMENDĂ RECORD încasată de 4 mari producători de maşini de spălat. Multinaţionalele au fost prinse că au format un cartel pentru fixarea preţurilor

AMENDĂ RECORD încasată de 4 mari producători de maşini de spălat. Multinaţionalele au fost prinse că au format un cartel pentru fixarea preţurilor

Un articol de: B1.ro - 07 Dec 2018, 14:25
AMENDĂ RECORD încasată de 4 mari producători de maşini de spălat.  Multinaţionalele au fost prinse că au format un cartel pentru fixarea preţurilor Externe

Şase mari producători de maşini de spălat au primit, joi, o amendă record din partea autoritatăţii franceze de concurenţă pentru fixarea preţurilor.
Vizate au fost companiile producătoare de electrocasnice Whirlpool, Electrolux, BSH (subsidiară a Bosch), Indesit, Candy Hoover şi Eberhardt Freres, care au primit o amendă totală de 189 de milioane de euro (214 milioane de dolari), pentru că au format un cartel în perioada 2006-2009 şi au decis să majoreze preţurile la maşini de spălat, frigidere şi aragaze.

Pentru că aceşti producători reprezintă 70% din piaţa franceză a electrocasnicelor, cartelul a avut un impact major asupra preţurilor plătite de retaileri şi consumatori, a explicat şeful Autorităţii de Concurenţă, Isabelle de Silva, potrivit capital.ro.

Companiile nu vor contesta amenzile şi unele chiar şi-au cerut iertare autorităţilor de reglementare pentru comportamentul lor, a precizat de Silva.

Cei şase producători de electrocasnice s-au înţeles asupra preţurilor pentru retaileri la reuniunile lor oficiale şi în restaurantele celebre din Paris, cum ar fi La Duree şi Corona Imperial.

Gigantul american Whirpool a primit cea mai mare amendă, de 56 milioane de euro, la care se adaugă o amendă de 46 milioane de euro dictată companiei italiene Indesit, care a fost cumpărată de Whirlpool în 2014. 

Electrolux a fost amendată cu 48 milioane de euro, Candy Hoover cu 15 milioane de euro şi Eberhardt Freres cu un milion de euro.

Amenda BSH a fost redusă cu 70-80% din suma iniţială până la 23 de milioane de euro, după ce compania a ajutat în anchetă.

Aceasta este cea mai mare amendă acordată de autoritatea franceză anul acesta.

Au descoperit un aeroport părăsit în urmă cu 50 de ani. Au controlat toată zona şi au rămas uluiţi de ce au mai găsit

Citeşte mai multe despre:   Franta\,   Whirlpool,   Electrolux,   BSH,   Indesit,   Candy Hoover,   Eberhardt Freres