Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Concediu Bulgaria 2020. Ce formular trebuie să prezinți la graniță și cum va arăta vacanța ta: barurile și cluburile au fost închise

Concediu Bulgaria 2020. Ce formular trebuie să prezinți la graniță și cum va arăta vacanța ta: barurile și cluburile au fost închise

Un articol de: Irina Mina - 10 Iul 2020, 18:21
Concediu Bulgaria 2020. Ce formular trebuie să prezinți la graniță și cum va arăta vacanța ta: barurile și cluburile au fost închise sursa Foto: pixabay Externe

Statele Balcanice se confruntă cu o creștere accelerată a cazurilor de infectare cu noul coronavirus, în acest context ele reimpunând restricții. Astfel că, Bulgaria a reluat unele măsuri pentru a limita răspândirea pandemiei de Covid-19.

 

Concediu în Bulgaria: Ce formular trebuie prezentat la graniță

 

Potrivit Ministerului Afacerilor de Externe al României, autoritățile bulgare au anunțat, în cursul zilei de 6 iulie 2020, că situația de urgență epidemiologică urmează să fie prelungită până la 31 iulie 2020, cu toate acestea nu există interdicție în ceea ce privește intrarea pe teritoriul Bulgariei pentru cetățenii români, precum și pentru cetățenii Statelor Membre UE.

”Nu există obligativitatea efectuării carantinei de 14 zile pentru cetățenii români sau ai altor state membre UE, atunci când sosesc din România”, se menționează pe site-ul MAE.

Însă, la intrarea în Republica Bulgaria, persoanele care nu sunt plasate în carantină, precum și persoanele care tranzitează teritoriul Republicii Bulgaria, prezintă autorităților de sănătate publică de la frontieră o declarație pe proprie răspundere, prin care se obligă să respecte măsurile anti-epidemiologice, introduse pe teritoriul Republicii Bulgaria prin ordinul ministrului sănătății și confirmă că au luat cunoștință de riscurile privind îmbolnăvirea cu SARS-CoV-2.

Prin declarația pe propria răspundere menționată mai sus, persoana va preciza că: nu are simptome specifice îmbolnăvirii cu COVID-19, nu a avut contact cu bolnav de COVID-19 în ultimele 14 zile și nu este pusă sub carantină, a luat cunoștință de situația epidemiologică din Republica Bulgaria, precum și de riscurile privind infectarea și agentul cauzator al îmbolnăvirii cu COVID-19, va respecta măsurile anti-epidemiologice introduse pe teritoriul Republicii Bulgaria prin ordinele ministrului sănătății, călătorește pe propriul său risc, scopul călătoriei, se angajează să părăsească fără întârziere teritoriul Republicii Bulgaria (se aplică doar persoanelor care tranzitează teritoriul Republicii Bulgaria) și pentru furnizarea de date false, răspunde conform prevederilor legislației Republicii Bulgaria.

 

Bulgaria a impus restricţii legate de coronavirus și a înăsprit controalele

 Adevărul despre soţul Andreei Esca: De ce Alexandre Eram a făcut o formă GRAVĂ de COVID-19

Reamintim că, ministrul Sănătăţii din Bulgaria, Kiril Ananiev, a anunțat, luni, că persoanele care nu respectă distanţarea fizică obligatorie în spaţiile publice sau nu poartă mască de protecţie în interior vor fi aspru sancționate.

El le-a cerut autorităţilor să garanteze respectarea măsurilor împotriva infectărilor şi să limiteze evenimentele publice mari.

Dacă, la începutul lunii iunie, statul a ridicat majoritatea restricţiilor legate de coronavirus, deschizând barurile şi restaurantele şi permiţând deplasările pentru a ajuta economia să-și revină.

Joi, ministrul bulgar al Sănătății a anunțat reimpunerea anumitor măsuri anti-epidemice după ce numărul de noi cazuri COVID-19 în țară a crescut la 240 în 24 de ore.

Măsurile, care vor intra în vigoare la miezul nopții, includ închiderea discotecilor interioare, a barurilor și a cluburilor de noapte, a spus Ananiev în cadrul unei conferințe de presă.

Nu vor fi permise evenimente de grup în interior și în aer liber, cu peste 30 de participanți, a spus Ananiev. Mai mult, toate evenimentele sportive trebuie să fie organizate fără spectatori, a spus el, scrie xinhuanet.com.

Aceste măsuri ar fi suficiente pentru a stopa tendința ascendentă a cazurilor COVID-19, a spus Ananiev.

 

Bilanțul cazurilor de SARS-CoV-2 în Bulgaria

 

De la începutul epidemiei de coronavirus, Bulgaria a raportat peste 6.600 de cazuri de infectare. Dintre aceste persoane, peste 3.200 s-au vindecat și au fost externate.

Totodată, autoritățile de la Sofia au raportat și 262 de pacienți morți din cauza SARS-CoV-2, potrivit worldometers.info.

În acest moment, în Bulgaria, mai sunt în stare gravă 28 de persoane infectate cu virusul chinez.

Luni, oficiali sanitari din oraşul Veliko Târnovo din centrul ţării au informat că 23 din 42 de persoane care au participat la sfârşitul lunii iunie la un bal de absolvire şcolar au fost testate pozitiv cu COVID-19.

Citeşte mai multe despre:   Bulgaria,   coronavirus,   concediu