Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Concluzia procurorilor: Copilotul a prăbușit intenționat avionul Airbus A 320 în Alpii Francezi

Concluzia procurorilor: Copilotul a prăbușit intenționat avionul Airbus A 320 în Alpii Francezi

Un articol de: - 26 Mar 2015, 14:06
Concluzia procurorilor: Copilotul a prăbușit intenționat avionul Airbus A 320 în Alpii Francezi Foto: B1 TV Externe

Potrivit procurorului din Marsilia, copilotul avionului Airbus A 320, prăbuşit, marți, în Alpii francezi, a prăbușit intenționat avionul. După ieșirea pilotului din cabină, copilotul a refuzat în mod deliberat să îi deschidă ușa, informează B1 TV.

"În primele 20 de minute, cei doi piloţi discutau normal, vesel. Nimic anormal. Comandantul de bord pregătea informarea pentru aterizarea la Dusseldorf, iar răspunsurile copilotului par laconice. Comandantul de bord îi cere copilotului să preia comanda şi se aude zgomotul unui scaun şi uşa care se închide. Probabil a mers să-şi satisfacă o necesitate naturală. Copilotul manipulează atunci sistemul de monitorizare a zborului pentru a începe coborârea în timp ce era singur la comandă", a precizat procurorul.

De asemenea, copilotul a intrat "recent în compania" germană Germawings (filială a Lufthansa), "la sfârșitul lui 2013, cu câteva sute de ore de zbor la activ", a spus procurorul despre copilot, caruia i-a dat si numele, Andreas Lubitz.

"La inceputul zborului, se aude cum echipajul vorbește normal, apoi se aude zgomotul unuia din scaune care este împins înapoi, o ușă care se deschide și se închide, zgomote care arată că cineva bate în ușă și apoi nu mai este nicio conversație până în momentul prăbușirii", a menționat o sursă care cunoaște conținutul înregistrărilor.

Pilotul Andreas Lubitz, în vârstă de 28 de ani, original din orașul Montabaur, în landul german Renaia-Palatinat, avea o experiență de doar 630 de ore de zbor pe avioane de tip Airbus A320. Pasionat de zbor încă din adolescență, Lubitz a absolvit cursurile de pilotaj ale Şcolii de aviaţie a Lufthansa din Bremen.

Avionul Airbus A 320 s-a prăbușit, marți, în sudul Franței cu 150 de persoane la bord. Aparatul de zbor s-a prăbuşit într-o zonă muntoasă, în apropierea localităţii Barcelonette, la aproape 2.000 de metri înălţime. (Detalii AICI)

 


Citeşte mai multe despre:   avion prabusit