Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Condamnare istorică. Trei giganți din industria tutunului trebuie să plătească despăgubiri URIAȘE către fumători

Condamnare istorică. Trei giganți din industria tutunului trebuie să plătească despăgubiri URIAȘE către fumători

Un articol de: B1.ro - 02 Mar 2019, 09:59
Externe

Curtea de Apel din Quebec a confirmat, vineri, condamnarea istorică a trei companii de tutun la plata a peste 15 miliarde dolari de dolari canadieni în daune către zeci de mii de victime ale tutunului, relatează AFP preluată de Agerpres.În timpul unui proces în primă instanță, descris ca istoric, în iunie 2015, Curtea Superioară din Quebec a condamnat cei trei producători la plata a 15,5 miliarde de dolari canadieni (10,2 miliarde euro) în despăgubiri victimelor fumători sau foști fumători cu emfizem, cancer pulmonar sau cancer la gât.

Totuși, potrivit rapoartelor din presă, se estimează că această sumă va crește la peste 17 miliarde de dolari în 2019.

„Suntem dezamăgiți de decizia care a fost dată astăzi. După cum s-a demonstrat în fața instanței , s-a subliniat faptul că consumatorii și riscurile asociate cu fumatul sunt cunoscute în Canada. Nu ar trebui să fim considerați responsabili”, a spus Eric Gagnon, purtătorul de cuvânt al Imperial Tobacco.

În orice caz, judecătorul a identificat patru capete de acuzare principale împotriva celor trei companii multinaționale, inclusiv încălcări ale „obligației generale de a nu cauza prejudicii altora“ și a datoriei „de a informa clienții cu privire la riscurile și pericolele produselor lor“.

„În cei cincizeci de ani ai perioadei acoperite de proces, companiile au câștigat miliarde de dolari în detrimentul plămânilor, gâturile și bunăstarea clienților lor", a subliniat magistratul în cadrul hotărârii de 276 de pagini .

Citeşte mai multe despre:   canada
 
 
 
Loading...