Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Condițiile de intrare în Grecia, modificate. Care sunt noile reguli, valabile inclusiv pentru români

Condițiile de intrare în Grecia, modificate. Care sunt noile reguli, valabile inclusiv pentru români

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 15 Mai 2021, 22:12
Condițiile de intrare în Grecia, modificate. Care sunt noile reguli, valabile inclusiv pentru români Foto: Pixabay Externe

Ministerul de Externe informează că autoritățile din Grecia au revizuit condițiile de intrare pe teritoriul acestei țări, în contextul evoluției pandemiei de coronavirus. Noile măsuri se aplică de sâmbătă până pe 24 mai, ora 06.00.

 

MAE anunță că au intrat în vigoare noi condiții de intrare pe teritoriul Greciei

 

Astfel, accesul pe cale rutieră și aeriană pe teritoriul Greciei va fi permis persoanelor care îndeplinesc cel puțin una dintre următoarele condiții:

  • test PCR negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte
  • document redactat în limba engleză care să ateste efectuarea unui vaccin anti-COVID-19, cu condiția să fi trecut cel puțin 14 zile de la data efectuării rapelului (dacă vaccinul se administrează în două doze) sau a dozei unice (în cazul vaccinului astfel administrat)
  • dovadă emisă de un laborator autorizat din statul de proveniență, prin care se confirmă faptul că persoana în cauză a avut COVID-19, într-o perioadă cuprinsă între 2 și 9 luni anterior datei sosirii în Grecia. Documentul poate fi redactat în limbile engleză, spaniolă, italiană, germană, franceză sau rusă.

Toate persoanele care intră în Grecia au obligația de a completa formularul PLF (Passenger Locator Form) cu cel puțin 24 de ore înaintea începerii călătoriei, indiferent de statul din care sosesc. Formularul este accesibil AICI.

Accesul pe teritoriul Greciei prin punctele rutiere de trecere a frontierei a fost modificat astfel:

  • prin punctul de trecere a frontierei Nymfea-Makaza este permisă intrarea doar a transportatorilor profesioniști de mărfuri, nefiind permis accesul în alte scopuri;
  • prin punctele de trecere a frontierei Kulata-Promachonas și Svilengrad-Ormenio este permisă intrarea tuturor categoriilor de persoane și autovehicule. Programul de funcționare al celor două puncte de trecere a frontierei este de 24h/24h;
  • prin punctele de trecere a frontierei de la Kakavia (frontiera cu Republica Albania) și Kipi (frontiera cu Republica Turcia) este permisă intrarea doar pentru cetățenii greci, persoanele cu rezidența în Grecia, care călătoresc în Republica Elenă pentru motive esențiale, în limita a 400 de persoane/zi. Programul de funcționare al celor două puncte de frontieră este 07:00 - 23:00. Nu este impusă o limitare a numărului de autovehicule de marfă care traversează punctele de trecere Kakavia sau Kipi.

Totodată, rămâne în vigoare măsura efectuării, de către autoritățile elene, în mod aleatoriu, a unor teste COVID rapide la punctele de trecere a frontierei, pentru toate categoriile de persoane, inclusiv transportatorilor profesioniști.

Citeşte mai multe despre:   MAE,   turism Grecia,   conditii de calatorie Grecia