Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Conducerea Pentagonului susține că un vaccin împotriva COVID-19 ar putea fi produs la toamnă

Conducerea Pentagonului susține că un vaccin împotriva COVID-19 ar putea fi produs la toamnă

Un articol de: George Lupu - 30 Mai 2020, 17:40
Conducerea Pentagonului susține că un vaccin împotriva COVID-19 ar putea fi produs la toamnă Foto: Hepta Externe

Conducerea Pentagonului și-a exprimat încrederea că un vaccin contra coronavirusului va fi disponibil până în ianuarie, și poate încă din această toamnă - afirmații care au fost întâmpinate cu scepticism de către experții științifici. Secretarul Apărării, Mark Esper, a declarat că el și secretarul pentru sănătate și servicii umane, Alex Azar, „vor coopera pentru desfășurarea operațiunii Warp Speed”, efortul administrației președintelui Trump de a produce 300 de milioane de doze de vaccin până în ianuarie.

„Sunt încrezător că vom putea livra un vaccin la scară la largă la timp” prin parteneriat cu alte agenții guvernamentale și ce sectorul privat, a spus Esper.

Secretarul a vorbit în timpul unei primării virtuale pentru comunitatea militară, care a prezentat, de asemenea, președinte al șefilor comuni ai armatei, generalul Mark Milley, și consilier principal înscris la președintele Ramón Colón-López.  Milley a spus că este probabil ca un vaccin să fie la doar câteva luni distanță, scrie Yahoo News.

„Suntem foarte încrezători că un vaccin va fi posibil să fie produs la toamnă”, a spus el, adăugând că există, de asemenea, „niveluri de încredere foarte mari” că operațiunea Warp Speed ​​și-ar atinge obiectivul „de a avea peste 300 de milioane de doze până la 1 ianuarie. "

 

Experții rămân sceptici în ceea ce privește producerea unui vaccin împotriva COVID-19 în doar câteva luni 

 

Însă experții în dezvoltarea vaccinurilor s-au aratat din nou sceptici cu privire la afirmațiile liderilor Departamentului Apărării. „Toți cei din comunitatea științifică suntem destul de neplăcuți surprinși în legătură cu afirmațiile despre acest lucru”, a spus dr. Kavita Patel, care a făcut parte din dezvoltarea unui vaccin pentru virusul H1N1 în calitate de înalt funcționar medical în administrarea președintelui Barack Obama .

Chiar și în cel mai bun caz în care un vaccin în curs de dezvoltare ar arăta rezultate bune, respectarea unui astfel de termen de producție agresiv ar necesita ocolirea etapelor consumatoare de timp, de obicei necesare pentru a se asigura că un vaccin este sigur și eficient, potrivit lui Patel.

„Ce sacrificăm pentru viteză?” a spus ea. „Cum vom tăia etapele esențiale?”Tragedie în lumea artistică! A murit o mare valoare a României, la doar 43 ani, din cauza Covid-19

O sursă familiară cu eforturile de dezvoltare a vaccinului de către Departamentul Apărării a fost doar puțin mai sceptică. „Este un scenariu optimist”, a spus sursa despre obiectivul de a produce 300 de milioane de doze de vaccin până în ianuarie. "O mulțime de lucruri trebuie să se alinieze în modul corect pentru ca aceasta să se întâmple."

 

Donald Trump, optimist în ceea ce privește apariția unui vaccin

 

Într-o evaluare care se confruntă cu cele ale unor experți în sănătate publică, Trump a spus că până la sfârșitul anului va exista un vaccin împotriva COVID-19. „Cred că vom avea un vaccin până la sfârșitul anului. Voi spune ce cred ... cred că vom avea un vaccin mai devreme", a declarat Trump.

Mulți experți în sănătate, inclusiv dr. Anthony Fauci, cel mai important expert în bolii infecțioase din SUA, au avertizat că este probabil ca un vaccin să se afle de la un an până la 18 luni distanță.

Pe de altă parte,  vaccinul companiei Moderna, primul testat în Statele Unite, arată faptul că a produs anticorpi protectori într-un grup mic de voluntari, notează Reuters.

 

 

 

Citeşte mai multe despre:   COVID-19,   Pentagon