Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Conflictul dintre Turcia și Olanda escaladează: Proteste violente la Istanbul și Ankara. Oamenii au aruncat cu ouă și portocale în clădirea ambasadei olandeze (VIDEO) 

Conflictul dintre Turcia și Olanda escaladează: Proteste violente la Istanbul și Ankara. Oamenii au aruncat cu ouă și portocale în clădirea ambasadei olandeze (VIDEO) 

Un articol de: - 12 Mar 2017, 13:29
Conflictul dintre Turcia și Olanda escaladează: Proteste violente la Istanbul și Ankara. Oamenii au aruncat cu ouă și portocale în clădirea ambasadei olandeze (VIDEO)  Externe

Criza diplomatică dintre Turcia și Olanda se adâncește. Peste o mie de protestatari s-au adunat în noaptea de sâmbătă spre duminică în faţa Consulatului Olandei la Istanbul şi a Ambasadei Olandei la Ankara, nemulțumiți de anularea vizitelor a doi miniştri turci la Rotterdam, informează AFP, citată de News.ro. Duminică, oamenii au smuls drapelul olandez de la consulat, înlocuindu-l cu cel al Turciei. 

Manifestanții au aruncat cu ouă și portocale în clădiri, au cântat imnul turc şi au scandat sloganuri în faţa Consulatului. 

Conflictul Turciei cu Olanda escaladează: Proteste violente la Istanbul și Ankara. Oamenii au aruncat cu ouă și portocale în clădirea ambasadei olandeze

Olanda, nu fii surprinsă şi nu ne testa răbdarea”, “Allah este mare”, “Europa barbară” şi “Olanda dictatoare va plăti” sunt câteva dintre mesajele protestatarilor. 
Clădirea Cosulatului a fost închisă din motive de securitate. 

Reacția furibundă a oamenilor vine după ce autoritățile olandeze au interzis sâmbătă avionului ministrului turc de Externe Mevlut Cavusoglu să aterizeze la Rottterdam, iar ministrul pentru Familie a fost oprit să intre în Consulat și escortat până la granița cu Germania. Ministrul intenționa să participe la un miting al turcilor din Olanda, pentru a promova modificările constituționale din Turcia supuse unui referendum în data de 16 aprilie. 

Potrivit DPA, Ankara ia în calcul posibilitatea de a le interzice diplomaţilor olandezi accesul în Turcia. De asemenea, Ankara l-a convocat pe însărcinatul olandez cu afaceri la Ministerul de Externe.

 

Celebrul prezentator S-A STINS din viață. ESTE VESTEA TRISTĂ A ZILEIBeing Sent

Citeşte mai multe despre:   Olanda,   Turcia,   proteste,   Istanbul,   Ankara,   ministru