Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Confruntare între Donald Trump și Greta Thunberg, la forumul economic de la Davos: "Trebuie să-i respingem pe profeții sfârșitului lumii"

Confruntare între Donald Trump și Greta Thunberg, la forumul economic de la Davos: "Trebuie să-i respingem pe profeții sfârșitului lumii"

Un articol de: B1.ro - 21 Ian 2020, 16:15
Externe

Greta Thunberg a declarat marți la Davos că plantarea copacilor nu a fost suficientă pentru a soluționa problema schimbărilor climatice,  într-o replică tăioasă la adresa președintele SUA, Donald Trump.

„Casa noastră este încă cuprinsă de flăcări", a spus Thunberg, repetând observațiile sale făcute la reuniunea anuală a Forumului Economic Mondial de acum un an. „Inacțiunea ta alimentează flăcările”, a adăugat activista.

Greta Thunberg a mai vorbit la Davos despre ultimele 18 luni de când a început „greva climatică” și a precizat că datorită ei și altor tineri din întreaga lume care au format „o alianță a mișcărilor pentru mediu”, oamenii sunt mai conștienți acum despre problema schimbărilor climatice.

„Schimbările climatice și degradarea mediul înconjurător sunt un subiect fierbinte acum, datorită tinerilor care trag un semnal de alarmă. E un pas uriaș pentru că oamenii sunt mult mai conștienți”, a spus Thunberg, potrivit CNN.

Greta susține însă că nu s-a obținut nimic concret până acum, pentru că emisiile globale continuă să crească.

Donald Trump a spus, în discursul susținut, marți, la Davos, că omenirea trebuie să respingă semnalele trase de oamenii de știință și de activiștii de mediu despre schimbările climatice. „Trebuie să-i respingem pe profeții sfârșitului lumii! În această perioadă nu este vreme să fim pesimiști. Este timpul să fim optimiști”, a spus Trump. 

Acesta a spus, referindu-se voalat la Greta Thunberg și la avertismentele transmise inclusiv la Davos în privința pericolului schimbărilor climatice, că nu va permite ”socialiștilor radicali” să distrugă SUA, susținând că americanii au ”cea mai curată apă și cel mai curat aer din lume”. 

„Am lansat marea întoarcere americană, azi sunt mândru că SUA sunt în mijlocul unui boom economic așa cum lumea nu a mai văzut. America înflorește și prosperă și câștigă din nou, ca niciodată până acum”, a spus Trump. 

 

Citeşte mai multe despre:   Donald Trump,   Davos,   Greta Thunberg
 
Loading...