Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Congresul american hotărăște luni dacă Statele Unite vor interveni militar în Siria

Congresul american hotărăște luni dacă Statele Unite vor interveni militar în Siria

Congresul american va decide luni dacă este sau nu de acord cu intervenţia militară a Statelor Unite în Siria, după atacul chimic care a ucis peste 1.400 de oameni. Între timp, presa germană notează că nu preşedintele sirian Bashar Al-Assad ar fi aprobat atacul chimic, ci oficiali de rang înalt ai armatei siriene. CNN a dat publicităţii primele imagini de la celebrul atac care a împărţit lumea în două tabere.

Potrivit Constituţiei americane, responsabilitatea de a declara război revine Congresului. Preşedintele Barack Obama a pledat pentru o intervenţie a armatei americane împotriva regimului condus de Bashar al-Assad.

Între timp, potrivit unor interceptări ale armatei germane făcute cu ajutorul unei nave spion staţionată în apropierea coastelor siriene şi publicate de ziarul Bild am Sonntag, nu preşedintele sirian Bashar Al-Assad ar fi aprobat atacul chimic din 21 august. Oficiali de rang înalt ai armatei siriene "cer periodic, de aproximativ patru luni, atacuri chimice la palatul prezidenţial din Damasc, dar aceste solicitări au fost refuzate mereu de Assad, titrează publicaţia germană.

CNN a dat publicităţii primele imagini de la atacul care a împărţit lumea în două tabere.În clipuri apar mai multe persoane care încearcă, fie să resusciteze, fie să trateze victime ale atacului chimic. În imagini, sunt surprinse zeci de victime şi protestele disperate ale unor persoane care dau vina pe soldaţii regimului Assad.

Majoritatea filmuleţelor au fost postate iniţial pe YouTube şi s-ar putea dovedi esenţiale pentru preşedintelui Barak Obama care încearcă să convingă Congresul american şi comunitatea internaţională că liderul de la Damasc îşi ucide propria populaţia.

Reprezentanţii administraţiei Obama au anunţat că vor prezenta materialele video în faţa membrilor a Camerei Reprezentanţilor. Iar unii oficiali americani sunt convinşi că noile imagini vor influenţa şi opinia publică.

Citeşte mai multe despre:   Statele Unite,   Barack Obama