Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Conservatori britanici denunţă mandatul UE de arestare, contestând competenţele magistraţilor români

Conservatori britanici denunţă mandatul UE de arestare, contestând competenţele magistraţilor români

Un articol de: - 18 Oct 2014, 12:01
Conservatori britanici denunţă mandatul UE de arestare, contestând competenţele magistraţilor români Externe
Numeroşi deputaţi conservatori britanici se opun planului Guvernului Cameron de a extinde sfera mandatului european de arestare, informează BBC News.

Un critic al iniţiativei a afirmat că ar fi un act de "nebunie" să voteze pentru a oferi magistraţilor români puterea de a deţine alegători britanici.

Ministrul britanic de Interne, Theresa May, propune extinderea sferei de acţiune a mandatului european de arestare, un instrument care facilitează extrădările suspecţilor la nivelul Uniunii Europene.

Marea Britanie va decide în decembrie dacă va continua să utilizeze mandatul european de arestare şi dacă va asimila încă 30 de măsuri comunitare în domeniul judiciar. Camera Comunelor va organiza voturi pe aceste teme.

Însă numeroşi membri ai Partidului Conservator se opun cedării de prerogative suplimentare Uniunii Europene, astfel că intenţionează să voteze împotriva iniţiativei Guvernului David Cameron.

În contextul ameninţării electorale reprezentate de partidul UKIP, orice candidat confruntat cu riscul de a pierde locul "ar comite un act de nebunie votând pentru a le oferi magistraţilor români puterea de a deţine alegători britanici", a afirmat, potrivit BBC, un critic al iniţiativei al cărui nume nu a fost dezvăluit.