Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Consilierul lui Petro Poroșenko, atacat cu prăjituri. Un alt parlamentar ucrainean, aruncat în tomberon (VIDEO)

Consilierul lui Petro Poroșenko, atacat cu prăjituri. Un alt parlamentar ucrainean, aruncat în tomberon (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 05 Oct 2014, 16:41
Consilierul lui Petro Poroșenko, atacat cu prăjituri. Un alt parlamentar ucrainean, aruncat în tomberon (VIDEO) Externe

În timp ce estul Ucrainei este zguduit de conflicte, tensiunile cresc şi la Kiev. Nemulţumirea populaţiei faţă de deciziile politice i-au transformat pe politicieni în adevărate ţinte. Un consilier al preşedintelui Ucrainei a fost atacat de oameni cu. prăjituri. Şi un parlamentar a căzut victimă protestatarilor, care l-au aruncat într-un tomberon! Între timp, ministerul german al Cooperării şi Dezvoltării a anunţat că un convoi umanitar format din 100 de camioane se îndreaptă spre Harkov, localitate aflată sub controlul autorităţilor de la Kiev.

Protest inedit faţă de consilierul preşedintelui Petro Poroşenko. Acesta a fost nevoit să se refugieze în spatele unei mese, după ce oameni mascaţi l-au atacat cu prăjituri. Imediat a venit şi replica memorabilă a oficialului.

”Vedeţi câtă popularitate am câştigat! Sunt chiar fericit pentru asta!”, a spus consilierul.

Protestatarii nu au fost în schimb la fel de îngăduitori cu parlamentarul Vitali Juravski, unul dintre adversarii protestelor antiguvernamentale care au dus la căderea fostei guvernări proruse. Într-un acces de furie, manifestaţii l-au înşfăcat pe politician şi l-au aruncat într-un tomberon plin cu gunoi.

Alţi oameni politici din Ucraina au ales să se bată între ei. Parlamentarul Oleksandr Sevcenko l-a lovit în cap pe colegul său Oleh Liasco, după ce acesta, în cursul unei dispute politice, l-a insultat.

Între timp, un convoi umanitar trimis de Germania va ajunge în estul Ucrainei.

Valoarea ajutorului a fost estimată la 10 milioane de euro. Ministerul german al Cooperării şi Dezvoltării a anunţat că cele 100 de camioane vor transporta materiale de construcţii, haine de iarnă, pături, instalaţii de încălzire şi truse de igienă.

Convoiul umanitar ar urma să ajungă în oraşul Harkov pe 14 octombrie. De asemenea, oficialii de la Berlin iau în calcul posibilitatea de a trimite 200 de soldaţi în regiune care să asigure securitatea misiunii OSCE.

Consilierul lui Petro Poroșenko, atacat cu prăjituri


Citeşte mai multe despre:   consilier,   Petro Porosenko