Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Consiliul de Securitate al ONU îndeamnă părțile implicate în conflictul din Egipt să dea dovadă de reținere maximă

Consiliul de Securitate al ONU îndeamnă părțile implicate în conflictul din Egipt să dea dovadă de reținere maximă

Președinția argentianiană a Consiliului de Securitate al Organizației Națiunilor Unite a anunțat, vineri, că membrii organizației au îndemnat părțile implicate în conflictul din Egipt să dea dovadă de reținere maximă, relatează AFP.

În urma încheierii consultărilor privind criza din Egipt, ambasadoarea argentiniană Maria Cristina Perceval a adăugat că cele 15 state membre ale Consiliului "regretă pierderile umane", cerând încetarea violenţelor şi înregistrarea unor progrese pe calea "reconcilierii naţionale".

Potrivit membrilor Consiliului, "este important ca violenţele din Egipt să înceteze, iar toate părţile implicate să dea dovadă de reţinere maximă".

Perceval a precizat că toate cele 15 state membre sunt de acord în ceea ce privește "necesitatea de a pune capăt violenţelor şi de a înregistra progrese vizând reconcilierea naţională" în Egipt.

"Cel mai important este că forul ONU a reuşit să trimită rapid mesajul de reconciliere şi reţinere", a declarat un diplomat occidental.

Reuniunea a avut loc la solicitarea comună a Franței, Marii Britanii și Australiei pentru a reacționa la dispersarea sângeroasă a susţinătorilor lui Morsi de către forţele de ordine egiptene, soldată miercuri cu aproximativ 600 de morţi.

Citeşte mai multe despre:   Egipt
 
 
 
Loading...