Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Consiliul de Securitate al ONU, presat de John Kerry să adopte ”săptămâna următoare” o rezoluție privind Siria

Consiliul de Securitate al ONU, presat de John Kerry să adopte ”săptămâna următoare” o rezoluție privind Siria

Secretarul de Stat american John Kerry a susținut, joi, că trebuie să se acționeze ”săptămâna viitoare”, privind o eventuală rezoluţie care să oblige Siria să respecte planul de distrugere a arsenalului său chimic.

"Consiliul de Securitate trebuie să se pregătească să acţioneze săptămâna viitoare", a declarat Kerry în timpul unei intervenţii surpriză la Departamentul de Stat, înainte de a se deplasa duminică la Adunarea Generală a Naţiunilor Unite. În opinia şefului diplomaţiei americane, "este vital ca întreaga comunitate internaţională să se exprime clar şi răspicat" în următoarele zile la ONU, citează Real Clear Policits.

Trebuie să se ajungă la o rezoluţie a Consiliului de Securitate care "să exprime în cei mai energici termeni posibili importanţa unei acţiuni ce trebuie pusă în aplicare pentru ca lumea să se debaraseze de armele chimice siriene".

Cei cinci membri permanenţi ai Consiliului de Securitate (Statele Unite, China, Rusia, Franţa şi Marea Britanie) depun eforturi, începând de luni, în vederea găsirii unui teren de înţelegere pentru o rezoluţie "puternică şi coercitivă" împotriva Siriei.

Citeşte mai multe despre:   John Kerry,   Siria