Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Conspirații cu privire la moarte Prințesei Diana: Ar fi fost ucisă pentru că voia să facă dezvăluiri periculoase despre producția de armament

Conspirații cu privire la moarte Prințesei Diana: Ar fi fost ucisă pentru că voia să facă dezvăluiri periculoase despre producția de armament

Cu doar câteva zile înainte de comemorarea a 15 ani de la moartea lui Lady Diana, au apărut noi teorii legate de dispariţia prinţesei. Avocatul prinţesei Diana susţine că ea a fost "asasinată" în 1997, pentru că voia să facă dezvăluiri periculoase la adresa Marii Britanii.

Avocatul Michael Mansfield susţine că fosta soţie a prinţului Charles intenţiona să publice un jurnal "incendiar", în care demasca persoanele care s-au implicat cel mai mult în producţia de armament.

„Toată lumea îşi aminteşte că prinţesa făcea campanie împotriva minelor antipersonal. Eu cred că plănuia diverse vizite. Fusese în Angola şi urma să meargă în Cambodgia. Un număr mare de mine antipersonal au fost fabricate de britanici. Ea susţinea că avea un jurnal periculos, prin care urma să expună persoanele cele mai implicate în piaţa britanică de armament”, a declarat Michael Mansfield.

În anul în care a murit, Lady Diana a cerut interzicerea acestui tip de dispozitive explozive. Ea a făcut aceste declaraţii într-o vizită în Angola. Ministrul de atunci al Apărării, Earl Howe, a afirmat că prinţesa era neinformată în legătură cu acest subiect.

Totodată, avocatul Michael Mansfield susţine că accidentul în care şi-a pierdut viaţa Diana şi Dodi al-Fayed are legătură cu campania prinţesei.

"Un martor care o cunoştea bine" a spus că prinţesa avea un jurnal de dezvăluiri şi că o cutie de documente, care lipsea, ar fi putut conţine informaţii cruciale", a mai declarat avocatul.

Lady Di şi-a pierdut viaţa în 1997, într-un accident la Paris, în încercarea de a fugi de paparazzi.

Citeşte mai multe despre:   moarte,   dezvaluiri,   ambulanta,   armament