Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Contre între Fox News şi CNN: Jurnaliştii, “scuturi umane” în Libia

Contre între Fox News şi CNN: Jurnaliştii, “scuturi umane” în Libia

CNN a criticat în mod vehement un articol al Fox News care susținea că jurnaliștii occidentali au fost folosiți de armata libiană drept “scuturi umane” pentru prevenirea unui atac asupra buncărului lui Muammar Gaddafi.

Fox News a publicat, luni, un articol în exclusivitate în care susținea că prezența unor echipe de jurnaliști de la CNN și Reuters în zona buncărului ocupat de Gaddafi a provocat anularea unui atac asupra acestui obiectiv al avioanelor de luptă britanice.

“Oficialii ministerului libian de Informații au dus jurnaliștii în acea zonă pentru a le arăta pagubele produse în atacul anterior, efectiv folosindu-i drept scuturi umane”, se arată în articolul Fox News.

Jurnalistul postului CNN, Nic Robertson, care a făcut parte din grupul de jurnaliști prezenți la buncărul lui Gaddafi, spune că articolul celor de la Fox News este “revoltător și ipocrit”.

“Dacă vroiau să ne folosească drept scuturi umane, ne-ar fi ținut acolo mult mai mult”, a declarat Robertson.

Jurnalistul a precizat că întreaga vizită programată la buncărul lui Muammar Gaddafi s-a petrecut în condiții normale și că forțele armate libiene nu au dictat nimănui unde să meargă și ce să facă.

Scandal între CNN şi Fox News

Citeşte mai multe despre:   CNN,   scandal,   Libia,   Muammar Gaddafi,   atac