Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Controverse în Germania: Oficialii au decis ca genurile feminin și masculin să fie înlocuite cu 'steluța de gen'

Controverse în Germania: Oficialii au decis ca genurile feminin și masculin să fie înlocuite cu 'steluța de gen'

Un articol de: B1.ro - 08 Mar 2019, 14:40
Controverse în Germania: Oficialii au decis ca genurile feminin și masculin să fie înlocuite cu 'steluța de gen' Sursa: Pixabay Externe

Oficialii din Hanovra au luat decizia de a folosi în locul termenilor specifici de gen - ea sau el - un asterisc, din dorința de a fi neutri, relatează New York Times.

Autoritățile au hotărât ca la nivel lingvistic să fie introdusă steluța de gen, mai exact un asterisc, prin care cititorii sunt invitați să își aleagă singuri genul.

Din această cauză, a fost publicată o petiție semnată de peste 70 de personalități în care se cere renunțarea la aceste noi practici lingvistice.

Printre semnatarii se află avocați, jurnaliști, lingviști, scriitori, dar și fostul șef al Agenției federale de informații al Germaniei.

”Așa-zisul limbaj netru de gen este bazat pe o eroare generală” spun semnatarii.

De aceeași părere este și directorul unei organizații care se descrie ca fiind dedicată promovării folosirii limbii germane, Oliver Baer.

”Această contorsionare a limbajului duce la ceva ce este iligibil - și dificil de înțeles”, a spus acesta. 
 

Citeşte mai multe despre:   Hanovra,   Germania