Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe CONTROVERSE: SCENE INDECENTE desfășurate în Băile publice din JAPONIA (FOTO)

CONTROVERSE: SCENE INDECENTE desfășurate în Băile publice din JAPONIA (FOTO)

Un articol de: - 12 Dec 2016, 12:35
CONTROVERSE: SCENE INDECENTE desfășurate în Băile publice din JAPONIA (FOTO) Foto: japantimes.co.jp Externe

Culutura Japoneză este zguduită de noi controverse după ce detalii mai puțin plăcute au ieșit la iveală legat de băile publice din Țara Soarelui Răsare.

Mai exact, obiceiul de a participa în băile publice a fost de curând conturat de un un scandal ce implică scene de sex, informează Japan Times.

Mai multe persoane au făcut plângere că în aceste spații publice unii dintre participanți nu au niciun fel de jenă în a întreține relații sexuale de față cu mai multe persoane.Traian Băsescu A ANUNȚAT când se va decreta STARE DE URGENȚĂ, ÎN ROMÂNIA

Conform tradiției japoneze  în băile publice este interzisă participarea cu un costum de baie sau un prosop. Pentru a putea lua parte la acest ritual poți participa doar dezbrăcat.

Obiceiul poartă denumirea în japoneză de konyoku.

Baia publică "Fudo no Yu"  a fost închisă pe perioadă nelimitată din cauza unor plângeri prin care se exprimau "infracțiuni repetate împotriva moralei publice".

Shigeki Tashiro, Șeful organizației responsabil cu gestionarea băilor publice din Onsen Shiobara a confirmat faptul că există grupuri de oameni ce manifestă acte indecente în băile publice.

"Sunt anumiți oameni care obișnuiesc să frecventeze astfel de locuri pentru a întreține activități indecente. Există și suspiciunea că unele filme pentru adulți au fost filmate în acest loc", susține Shigeki.

Jurnalistul Takashi Ninomiya susține că deși numărul unor astfel de spații publice este în scădere, ceea ce este neobișnuit este faptul că marea majoritate a persoanelor ce participă nu găsesc activitatea ca fiind ciudată.

"Unele persoane privesc acest obicei promiscuu în spațiul public ca pe o asumare simplă și inocentă a obiceiurilor lor primitive și ca o stăruire a diferențelor morale și convenționale mai mult sau mai puțin bune față de restul țărilor", a declarat Takashi.

"În mod cert un contra argument la această teorie este renumita reputație a japonezilor ca fiind unii dintre cei mai licențioase populații din lume", a mai adăugat jurnalistul.

Citeşte mai multe despre:   Japonia