Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Convocare la cel mai înalt nivel, cerută de urgență în Ucraina! Solicitarea vine după apariția unui clip pe YouTube, în care România ar profita de ofensiva Rusiei pentru a recupera nordul Bucovinei (VIDEO)

Convocare la cel mai înalt nivel, cerută de urgență în Ucraina! Solicitarea vine după apariția unui clip pe YouTube, în care România ar profita de ofensiva Rusiei pentru a recupera nordul Bucovinei (VIDEO)

Un articol de: Redacția B1.ro - 03 Iun 2019, 10:25
Convocare la cel mai înalt nivel, cerută de urgență în Ucraina! Solicitarea vine după apariția unui clip pe YouTube, în care România ar profita de ofensiva Rusiei pentru a recupera nordul Bucovinei (VIDEO) foto: Pixabay Externe

Anatoli Matios, procurorul militar șef ucrainean, a cerut, duminică, convocarea unei reuniuni de urgență la cel mai înalt nivel, după ce zilele trecute pe YouTube a apărut un filmuleț propagandistic, în care România ar anexa nordul Bucovinei, odată ce Rusia ar lansa un atac pe scară largă împotriva Ucrainei, potrivit Agerpres.

„Vă informez - chiar mâine voi depune personal la Registrul unic de anchete preliminare datele privind pregătirea (de persoane subînţelesee, dar neindentificate încă din punct de vedere procedural) pentru comiterea unor infracţiuni deosebit de grave care afectează integritatea teritorială a statului ucrainean. 

În legătură cu datele expuse în materialul respectiv, voi organiza marţi o întâlnire cu conducerea Ministerului de Externe, a Statului Major General, a Serviciului militar de informaţi, a Serviciului de Informaţii Externe, precum şi cu şeful interimar al SBU. Toţi vor primi instrucţiuni legale în conformitate cu procedurile penale.

Statul ucrainean (deşi slab pentru cineva) - Există (a scris el cu majusculă)! Vom lupta pentru el", a declarat el într-o postare pe Facebook, citată de agenţiile de presă ucrainene.

Înregistrarea video controversată are șapte minute și poartă denumirea de „Războiul româno-ucrainean din 2022”. Filmulețul a fost postat pe YouTube pe 26 mai, notează agenția de presă Unian, fără să ofere precizări despre cine sunt autorii acestei „diversiuni".

În ea se arată cum, în 2022, după intensificarea acţiunilor militare în estul Ucrainei, care s-ar putea extinde până la o ofensivă globală a forţelor de ocupaţie ruseşti, România ar putea să ocupe regiunea Cernăuţi şi o parte a regiunii Odesa pentru a-şi apăra cetăţenii, notează Unian. Până în prezent, înregistrarea a colectat deja 3.300 de vizualizări.

Presa din Ucraina menţionează că acest video a fost creat special pentru a tensiona relaţiile bilaterale, unii experţi declarând că astfel de provocări informaţionale sunt în stilul Moscovei, notează Bucpress. 

 

Citeşte mai multe despre:   Ucraina,   Rusia