Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Coreea de Nord a acuzat Japonia că a depășit ”linia de pericol”: Este doar o farsă pentru a justifica transformarea într-un gigant militar

Coreea de Nord a acuzat Japonia că a depășit ”linia de pericol”: Este doar o farsă pentru a justifica transformarea într-un gigant militar

Coreea de Nord a acuzat Japonia, miercuri, că a depășit ”linia de pericol”, după ce Ministerul japonez al Apărării a cerut crearea unei ”capacități extinse de îndiguire”, relatează AFP.

"Nu este altceva decât o farsă a Japoniei pentru a justifica transformarea într-un gigant militar, ceea ce depăşeşte linia pericolului", a afirmat agenția oficială nord-coreeană KCNA.

"Afirmaţiile Japoniei sunt prea nerezonabile şi ilogice pentru a justifica sinistrele sale obiective", a transmis agenția.

Japonia a prezentat în premieră, cu o zi înainte de publicarea comentariului, viitorul portelicopter cu care își va echipa flota.

Vasul este cea mai mare navă construită de japonezi de la al Doilea Război Mondial. Acesta va fi operațional după 2015 pentru un cost de aproximativ 900 milioane euro.

Portelicopterul va putea îmbarca nouă elicoptere.

Totodată, China s-a arătat "îngrijorată de expansiunea constantă a echipamentelor militare ale Japoniei", după ce noul premier Shinzo Abe a obținut aprobarea unui buget militar de 38,7 miliarde de euro pentru 2013-2014.

Citeşte mai multe despre:   Coreea de Nord,   Japonia,   farsa