Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Coreea de Nord a trimis echipe de asasini pe urmele unui dizident care i-a jefuit ambasada din Madrid

Coreea de Nord a trimis echipe de asasini pe urmele unui dizident care i-a jefuit ambasada din Madrid

Un articol de: Tudor Ionescu - 11 Iul 2019, 14:29
Sursă foto: Pixabay / Yinan Chen Externe

Coreea de Nord încearcă asasinarea liderului unui grup dizident care, în luna februarie, a efectuat un raid îndrăzneț asupra ambasadei sale din Madrid, motiv pentru care ar fi trimis mai multe echipe de asasini in Statele Unite, relatează CNN.

Adrian Hong, liderul grupului "Cheollima Civil Defense", este însă căutat inclusiv de autorităţile americane, care nu au dat de el la locuinţa acestuia.

"Cu siguranţă îi este teamă pentru propria-i siguranţă. Chiar avem motive să credem că echipe de asasini nord-coreeni au fost trimişi avându-l pe d-ul Hong că ţintă, şi probabil că şi pe alţii, şi ia măsurile necesare să evite acele echipe", a precizat Lee Wolosky, avocata liderului de grup.

El ar fi dispărut după ce un alt membru al grupului a fost arestat marţi.

Despre ce raid este vorba

În luna februarie, Adrian Hong, împreună cu alţi membri ai "Cheollima Civil Defense" au bătut şi au încătuşat mai mulţi angajaţi ai ambasadei, pentru că ulterior să îl ducă pe un oficial de rang înalt în pivniţă pe care ar fi încercat să-l convingă să trădeze Coreea de Nord. În final, grupul a furat două computere şi alte două hard-disk-uri şi a fugit chiar cu maşinile ambasadei.

Potrivit avocatei liderului, tocmai datorită opoziţiei dovedite faţă de regimul de la Phenian, grupul "Cheollima Civil Defense" ar fi un "magnet" pentru cei care fug din Coreea de Nord.

 
 
 
Loading...