Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Coreea de Nord: Guvernul de la Seul trebuie să repatrieze cei 31 de ostatici

Coreea de Nord: Guvernul de la Seul trebuie să repatrieze cei 31 de ostatici

Guvernul comunist de la Phenian, Coreea de Nord, a cerut țării vecine, Coreea de Sud, repatrierea a 31 de cetățeni nord coreeni care au trecut granița maritimă dintre cele două țări accidental la bordul unei ambarcațiuni de pescuit. În ciuda acestui pretins accident, patru nord coreeni au cerut azil politic sudului.

“Autoritățile sud coreene trebuie sa își stopeze practicile mizere și să repatrieze fără nici o pretenție cele 31 de persoane ținute captive fără motiv”, se arată într-un raport al agenției naționale de presă nord coreeană.

Dorința de ședere în Coreea de Sud a celor patru cetățeni nord coreeni ar putea cauza noi dispute în peninsulă, unde exercițiile militare comune ale trupelor americane și sud coreene au fost reluate săptămâna aceasta. Coreea de Nord a amenințat” cu o zi înainte că va ingropa capitala Coreei de Sud, Seul, într-o “mare de flăcări”.

Coreea de Sud va repatria 27 de membri ai grupului nord coreean, viner, printr-un sat, Panmunjom, stabilit neutru de comun acord.

Peste 20.000 de emigranți nord coreeni se află în acest moment în Coreea de Sud. Numărul fugarilor a crescut dramatic de la începutul anilor 2000 și continuă să crească.

Deși au semnat un armistițiu în 1953 ca urmare a războiului din peninsulă  cele două țări sunt din punct de vedere oficial tot în razboi din cauza lipsei unui tratat de pace.

Noi tensiuni în peninsula coreeană

Citeşte mai multe despre:   Coreea de Sud,   Coreea de Nord