Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Coreea de Nord, închisă ermetic de restul lumii. Kim Jong-un trimite în lagăr și ucide tinerii care fac asta

Coreea de Nord, închisă ermetic de restul lumii. Kim Jong-un trimite în lagăr și ucide tinerii care fac asta

Un articol de: Andrei Vlad - 07 Iun 2021, 11:41
Coreea de Nord, închisă ermetic de restul lumii. Kim Jong-un trimite în lagăr și ucide tinerii care fac asta Foto: Hepta Externe

În Coreea de Nord nimic nu se mișcă fără acordul lui Kim Jong-un. Dictatorul continuă războiul ideologic cu occidentul și astfel, a înăsprit legislația cu privire la influența străină. 

Cei prinși cu haine, filme și chiar cei care folosesc jargonul occidental în Coreea de Nord riscă să fie internați în lagăre și condamnați la moarte, informează BBC.

Cele mai noi „reglementări" sancționează ferm „rebelii". În baza legislației comuniste, care pedepsește „gândirea reacționară", cei prinși că distribuie conținut audiovizual din America sau chiar Japonia, riscă pedeapsa capitală. De asemenea, și statul vecin, Coreea de Sud este pe „lista neagră" a liderului suprem.

 

Filmele occidentale, un lux în Coreea de Nord

 

Într-un scrisoare difuzată de presa comunistă, controlată de către Kim Jong-un, dictatorul a îndemnat Liga Tinerilor să descurajeze „comportamentul individualist, anti-socialist și lipsit de gust" al tinerilor din societățile democrațice. Kim Jong-un a descris hainele și tunsorile cetățenilor din occident drept „otrăvuri periculoase". Prin aceste interdicții liderul sistemului comunist încearcă să oprească orice fel de informație din exterior, impulsuri care ar putea pune în pericol sistemul, spun analiștii. 

Vizionarea unui film american este un lux în Coreea de Nord, o activitate care este pedepsită cu până trei ani de muncă în lagăr. Cei mai vehemenți sunt chiar condamnați la moarte. Pe lângă interdicțiile legate de consumul media occidental, mulți nord-coreeni se luptă și cu traiul mizer. 

Citeşte mai multe despre:   Kim Jong-Un,   Coreea de Nord