Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Coreea de Sud: Zeci de şcoli închise de teama ploilor radioactive

Coreea de Sud: Zeci de şcoli închise de teama ploilor radioactive

Zeci de unităţi şcolare din Coreea de Sud şi-au suspendat acitvitatea, joi, timp în care autorităţile încearcă să liniştească populaţia privind temerile de ploi care aduc materiale radioactive de la centrala nucleară Fukushima, din Japonia, scrie AFP.

Mai mult de 130 de şcoli şi grădiniţe din provincia Gyeonggi, din jurul capitalei Seul, au fost închise în urma ploilor radioactive, care au căzut în regiune, la decizia Biroului provincial pentru Educaţie.

Potrivit oficialilor, această operaţiune este “o măsură preventivă pentru siguranţa elevilor”.

Miercuri, biroul a cerut anularea sau reducerea cursurilor din cauza “ anxietăţii crescânde a elevilor şi părinţilor privind expunerea la radiaţii”.

Şcolile din regiunile vecine, unde elevii sunt nevoiţi să meargă o distanţă mare pentru a ajunge la cursuri, au fost încurajate să-şi suspende activitatea. Profesorii din şcolile care au rămas deschise au fost sfătuiţi să nu defăşoare activităţi în aer liber.

Părinţii şi-au exprimat îngrijorările într-un număr foarte mare, pe site-ul Biroului de Educaţie din Seul, care a refuzat să suspende cursurile din capitală, şi cer de asemenea explicaţii în legătură cu fenomenul de radioactivitate.

Îngrijorarea a crescut în Coreea de Sud, una dintre cele mai apropiate de Japonia, după ce agenţia de meteorologie a anunţat luni că vântul ar putea aduce cu el materiale radioactive, provenite de la centrala avariată de la Fukushima.

“Nivelul materialelor radioactive conţinute de ploaie este prea scăzut pentru a pune în pericol sănătatea populaţiei”, a precizat, joi, biroul premierului, cerându-le oficialilor din educaţie “să nu îngrijoreze părinţii”.

Citeşte mai multe despre:   Coreea de Sud,   scoli,   inchis