Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Corina Crețu, audiată în PE pentru postul de comisar european pentru Politică Regională (VIDEO)

Corina Crețu, audiată în PE pentru postul de comisar european pentru Politică Regională (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 01 Oct 2014, 12:05
Corina Crețu, audiată în PE pentru postul de comisar european pentru Politică Regională (VIDEO) Externe

Zi importantă pentru România la Bruxelles. Corina Creţu a fost audiată de către comisia Parlamentului European pentru a fi confirmată în postul de Comisar European pentru Politică Regională. Europarlamentarul român a declarat în discursul său că nu va tolera frauda şi că se va concentra pe crearea de locuri de muncă.

„Prioritatea mea absolută e să mă asigur că vom maximiza contribuția la crearea de locuri de muncă și creștere economică. Voi avea o toleranţă zero faţă de fraudă şi vreau să ne concentrăm pe performanţele politicilor şi rezultatelor pe care le aduc”, a spus europarlamentarul PSD.

Corina Creţu a deschis audierea cu un discurs de 15 minute, în care a explicat strategia sa pentru Politicile regionale. Europarlamentarul român spune că va lucra pentru implementarea agendei strategice a Comisiei Juncker şi a dat de înţeles că nu face nicio favoare vreunei ţări.

„Politica nu e un mecanism de transfer fiscal și nici un instrument de sustinere bugetară, nu e vorba de generozitatea celor bogați fată de săraci”, a mai spus Corina Crețu.

După audiere, comisia parlamentară va redacta o evaluare în care va aproba sau nu candidatura Corinei Creţu şi care va fi trimisă preşedintelui Parlamentului European. Dacă răspunsul va fi pozitiv, Corina Creţu şi ceilalţi comisari desemnaţi vor primi aprobarea Parlamentului European pe 22 octombrie, iar noul Executiv european îşi va prelua mandatul la 1 noiembrie.

Corina Crețu, audiată în Parlamentul European


Citeşte mai multe despre:   Corina Cretu,   Parlamentul European,   comisar european,   audiente