Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Corina Crețu: Statele membre UE au la dispoziţie un buget consistent cu ajutorul căruia pot să finanţeze proiecte care să susţină integrarea migranţilor legali şi a refugiaţilor

Corina Crețu: Statele membre UE au la dispoziţie un buget consistent cu ajutorul căruia pot să finanţeze proiecte care să susţină integrarea migranţilor legali şi a refugiaţilor

Un articol de: - 23 Sep 2015, 21:59
Corina Crețu: Statele membre UE au la dispoziţie un buget consistent cu ajutorul căruia pot să finanţeze proiecte care să susţină integrarea migranţilor legali şi a refugiaţilor Externe

Comisarul european pentru Politică Regională, Corina Creţu, susține că statele membre UE au la dispoziţie, în cadrul noilor programe pentru perioada 2014-2020, "un buget consistent” pentru a susține proiectele care vizează integrarea refugiaților și imigranților, informează Mediafax.

"Prioritatea noastră este să acţionăm în criza refugiaţilor ca o Uniune. Comisia Europeană s-a pronunţat în mod constant şi continuu pentru un răspuns european coordonat", a declarat  Corina Creţu.

"În calitate de Comisar European pentru Politica Regională, consider că este extrem de important să subliniez faptul că statele membre au deja la dispoziţie, în cadrul noilor programe pentru perioada 2014-2020, un buget consistent cu ajutorul căruia pot să finanţeze o gamă largă de proiecte menite să susţină integrarea eficientă a migranţilor legali şi a refugiaţilor. Mă refer în mod concret la investiţii în domenii precum: integrarea socială, sănătatea, educaţia, infrastructura necesară pentru îngrijirea copiilor, precum şi revitalizarea zonelor urbane defavorizate.
Acolo unde este cazul, astfel de măsuri ar putea fi cuprinse într-un program integrat de dezvoltare urbană", a explicat comisarul european.

"Cu o alocare de 20 de miliarde de euro pentru toate statele membre în perioada de programare 2014-2020, Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) joacă un rol important în această privinţă. Mai mult decât atât, aşa cum am anunţat deja, analizăm cum ar putea contribui şi fondurile europene din cadrul programelor de cooperare transfrontalieră şi a strategiilor macro-regionale la găsirea unor soluţii suplimentare pentru criza migranţilor", a mai spus Crețu.

Comisarul european a precizat și că rămâne ca fiecrae stat membru să identifice exact care sunt tipurile de investiţii de care are mai multă nevoie şi pe care le poate realiza prin intermediul fondurilor structurale.

Citeşte mai multe despre:   Corina Cretu,   buget,   refugiati,   imigranti