Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Corlățean, despre protestele din străinătate: S-a dorit scrupulozitate legat de documentele necesare și evitarea fraudei din 2009

Corlățean, despre protestele din străinătate: S-a dorit scrupulozitate legat de documentele necesare și evitarea fraudei din 2009

Un articol de: - 02 Noi 2014, 23:41
Corlățean, despre protestele din străinătate: S-a dorit scrupulozitate legat de documentele necesare și evitarea fraudei din 2009 Foto: ziuanews.ro Externe

Ministrul de Externe Titus Corlățean a avut, duminică seară, o primă reacție față de protestele de la Paris, Londra sau Viena, unde sute de români nu au reușit să mai voteze, deși au stat ore întregi la coadă.

„Anumite tensiuni se regăsesc în anumite secții de votare. La Paris este bine să știți că în 2009 a fost o singură secție de votare cu 7 cabine. Acum am organizat două secții de votare, cu câte 7 cabine de vot, am dublat. Dacă a existat o problemă, și în general acolo unde au fost probleme, a fost legat de documentele necesare pentru a vota în străinătate. S-a dorit scrupulozitate și evitarea fraudei din 2009, acea declarație pe propria răspundere că nu mai votează în altă parte”, a declarat Titus Corlățean la Antena 3.

„Pe lângă oamenii de bună credință care au dorit să voteze și trebuie să le respectăm acest lucru, au fost și provocatori. Acest sistem securist pe care Traian Băsescu l-a menținut în acești ani”.

"În Germania s-a produs acelaşi lucru, afluenţa care a crescut. S-a renunţat la a se mai completa declaraţia pe propria răspundere în afara secţiei de vot. S-a întâmplat acelaşi lucru. Şi la MAE există un grup de oameni care protestează, Miliţia Spirituală şi provocatori" a continuat ministrul.
 
"Au fost solicitări, câteva solicitări de la unele ambasade, de prelungire a programului. BEC a decis şi noi am luat act de decizia BEC. Vreau să vă spun, însă, că şi în Marea Britanie am crescut numărul de secţii de votare, de la 8 la 11, în Republica Moldova am crescut numărul, de la 13 la 21. Am făcut acest pas acolo unde am avut indicaţii că e posibil să fie mai mulţi votanţi. Eu nu mai am datele exacte, deşi am ţinut legătura, cert este că s-a mai redus numărul de votanţi, din momentul în care BEC a decis ca aceste declaraţii să fie completate la liber şi semnarea acestora să aibă loc în secţia de vot" a conchis Titus Corlăţean.

Sute de români stabiliți în Paris, Londra sau Viena protestează, duminică seara, după închiderea urnelor, pentru că nu au reușit să voteze, deși au stat ore în șir la rând. (Detalii AICI)

Citeşte mai multe despre:   Titus Corlatean,   MAE,   alegeri prezidentiale,   primul tur