Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe CORONAVIRUS. 5,2% din populaţia Spaniei ar fi fost infectată cu SARS-CoV-2

CORONAVIRUS. 5,2% din populaţia Spaniei ar fi fost infectată cu SARS-CoV-2

Un articol de: Traian Avarvarei - 06 Iul 2020, 18:58
CORONAVIRUS. 5,2% din populaţia Spaniei ar fi fost infectată cu SARS-CoV-2 Foto: Hepta - Zuma Press / Lorenzo Carnero Externe

Un studiu național realizat în Spania, una dintre cele mai afectate țări din Europa și din lume de Covid-19, arată că 5,2% din populație a fost expusă la noul coronavirus. Oficialii spanioli au anunțat, luni toate rezultatele obținute în urma cercetării, transmite Reuters.

 

 

5,2% din populația Spania a fost expusă la SARS-CoV-2

 

 

 

Rezultatele furnizate de stadiul final al unui studiu naţional bazat pe teste de anticorpi arată că aproximativ 5,2% din populaţia Spaniei, anunță epidemiologii de la Madrid.

La acest studiu au fost testate 70.000 de persoane de câte trei ori, o dată pe lună.

Studiu mai arată că că prevalenţa virusului nu s-a modificat semnificativ după ce primele rezultate au fost publicate în luna mai.Lovitură în televiziune! Transferul lui Mircea Badea...

Rezultatele sugerează, de asemenea, că imunitatea la noul coronavirus poate fi de scurtă durată, întrucât 14% dintre participanţii testaţi pozitiv la anticorpi în prima etapă au avut apoi rezultate negative în ultimul stadiu al testării.

Pierderea imunităţii a fost mai des întâlnită în rândul asimptomaticilor.

"Nu putem să ne relaxăm, trebuie să ne protejăm şi să îi protejăm pe ceilalţi", a spus  medicul Raquel Yotti, directoarea Institutului de sănătate Carlos al III-lea din Spania, care s-a aflat printre coordonatorii studiului.

 

 

Bilanțul Covid-19 în Spania

 

 

Afectată de una dintre cele mai severe epidemii de COVID-19 din lume, Spania şi-a plasat populaţia în regim de izolare la domiciliu la jumătatea lunii martie.

De la începutul epidemiei de SARS-CoV-2, Madridul a raportat aproape 300.000 de cazuri de îmbolnăvire. Dintre aceste persoane, peste 28.000 au decedat, potrivit worldometers.info.

 

 

 

Noi focare de COVID-19 descoperite în Spania

 

 


Autoritățile din Spania au reinsituit restricții de carantină într-o a doua regiune din regat, începând de luni dimineață, după o creștere a cazurilor noi de COVID-19. Este vorba despre districtul nord-vestic A Marina, din Galicia, unde circa 70.000 de oameni au, din nou, interdicție să părăsească zona, transmite Euronews.

De asemenea, orașul Lleida are aproape 4.000 de cazuri confirmate de COVID-19, la o populație de sub 150.000 de locuitori. Oficialii sanitari din Catalonia au explicat că datele arată „o incidență mai mare” în ținut comparativ cu restul Spaniei, cu noile spitalizări de săptămâna trecută. De altfel, Barcelona, cel mai mare oraș al comunității autonome și al doilea al regatului, ieșea din carantină într-un ritm mai lent decât altele, cum de altfel se întâmpla și cu capitala Madrid.

Spania s-a redeschis printr-un plan în patru faze, dar, precum și în alte părți, autoritățile încă se luptă să combată virusul printr-un ritm alert de testare, dar și prin anchete epidemiologice. Autoritățile plănuiesc să instituie carantine locale, acolo unde apar eventuale focare.

 

 

MAE: 281 de români blocați în Olanda și Spania din cauza pandemiei au fost repatriați

 

 

 

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunță prin intermediul unui comunicat de presă, luni, 6 iulie, că au fost repatriați 65 de români din Olanda și 216 români din Spania, după ce au rămas blocați în contextul măsurilor restrictive impuse ca urmare a pandemiei de COVID-19.

Printre cetățenii români care au revenit în țară se regăsesc persoane care se aflau în imposibilitatea de a-și prelungi șederea pe teritoriul statelor respective.

Citeşte mai multe despre:   Spania,   COVID-19