Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe CORONAVIRUS | La doar o săptămână de la redeschidere, 70 de grădinițe și școli primare din Franța s-au închis din nou după descoperirea mai multor cazuri de COVID-19

CORONAVIRUS | La doar o săptămână de la redeschidere, 70 de grădinițe și școli primare din Franța s-au închis din nou după descoperirea mai multor cazuri de COVID-19

Un articol de: Andrei Ștefan - 18 Mai 2020, 11:11
CORONAVIRUS | La doar o săptămână de la redeschidere, 70 de grădinițe și școli primare din Franța s-au închis din nou după descoperirea mai multor cazuri de COVID-19 Externe

Începând cu 11 mai, măsurile restrictive din Franța s-au relaxat, țara începând să își revină treptat, încercând să își relanseze economia, puternic zdruncinată de pandemia de coronavirus.

Astfel, magazinele s-au redeschis, iar cetățenii au fost lăsați să circule liber, fără să fie nevoiți să aibă asupra lor declarații pe proprie răspundere, dar fiind obligați să poarte mască de protecție în transportul public.

Printre prioritățile identificate pentru a scoate Franța din blocaj, s-au numărat redeschiderea școlilor, a industriei, a transportului public, furnizarea de măști și produse igienizatoare, precum și o politică de testare masivă.A GĂSIT UN CARD ÎNTR-UN BANCOMAT DIN RÂMNICU SĂRAT ȘI A ÎNCEPUT SĂ CUMPERE CU EL. A REGRETAT AMARNIC, DUPĂ CÂTEVA ORE. CE A PĂȚIT, E FĂRĂ PRECEDENT

 

70 de grădinițe și școli primare, închise din nou după reluarea activităților

 

La doar o săptămână de la redeschiderea grădinițelor și a școlilor primare, mai multe unități au trebuit să își închidă ușile din cauza cazurilor de COVID-19 confirmate sau suspectate la elevi sau personal de supraveghere.

Mai exact, 70 de școli au fost nevoite să își închidă ușile, începând cu 11 mai, în Mayenne, Cantal, Haute-Garona, Nisa.

„Este probabil un virus care a fost contractat înainte de a reveni la școală, după carantină", a declarat ministrul Educației Naționale, la RTL.

Cu toate acestea, Jean-Michel Blanquer a dat asigurări că aceste cazuri rămân în minoritate și că nu pun sub semnul întrebării redeschiderea treptată a unităților de învățământ, care continuă cu revenirea anumitor elevi la cursuri.

 

 

Franţa ar putea reveni la restricțiile inițiale

 

Președintele Republicii, Emmanuel Macron, a afirmat că „Franța nu revine brusc la o viață normală odată cu sfârșitul carantinei”, precizând, totodată, că revenirea la o viață normală va fi una graduală, pe mai multe faze, data de 11 mai fiind una dintre ele.

Și Jean Castex, responsabil de coordonarea strategiei de ieşire din izolare a țării, a afirmat, în prima zi post-izolare, că autoritățile nu exclud revenirea la regimul restrictiv, optând pentru „reversibilitatea măsurilor", în cazul în care epidemia de coronavirus o va lua din nou pe o pantă ascendentă.

„O reintrare în izolare în regim de urgenţă trebuie anticipată. În absenţa, pe termen scurt, a unui vaccin sau a unei soluţii curative, populaţia franceză rămâne vulnerabilă la o revenire a epidemiei”, a transmis acesta.

 

Starea de urgență sanitară, prelungită cu încă două luni

 

Statul francez a decis prelungirea stării de urgență sanitară cu încă două luni. Astfel, restricțiile vor rămâne în vigoare până la data de 10 iulie, a anunțat Ministrul Sănătății, Olivier Veran, potrivit Le Figaro.

Decizia a fost luată deoarece ridicarea totală a restricțiilor pe 23 mai (data comunicată inițial) “ar fi prematură”, potrivit autorităților, riscurile de revenire a epidemiei fiind „dovedite în cazul întreruperii bruște a măsurilor în vigoare”.

Franţa este a şaptea cea mai afectată ţară din lume de noul coronavirus, înregistrând aproape 180.000 de cazuri de infectare până în prezent, dintre care peste 28.000 de decese.

Citeşte mai multe despre:   Franța,   coronavirus,   COVID-19,   Emmanuel Macron