Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe CORONAVIRUS | AstraZeneca confirmă 40 de milioane de doze de vaccin pentru UE în primul trimestru

CORONAVIRUS | AstraZeneca confirmă 40 de milioane de doze de vaccin pentru UE în primul trimestru

Un articol de: Irina Mina - 25 Feb 2021, 20:48
CORONAVIRUS | AstraZeneca confirmă 40 de milioane de doze de vaccin pentru UE în primul trimestru FOTO: Hepta.ro Externe

AstraZeneca încearcă să livreze 40 milioane de doze din vaccinul său COVID-19 către UE până la sfârșitul lunii martie, mai puțin de jumătate din suma pe care a promis-o în contractul său pentru trimestrul respectiv, a declarat joi directorul general Pascal Soriot parlamentarilor europeni.

Angajamentul a fost în conformitate cu declarațiile anterioare ale producătorului de vaccin anglo-suedez, care a spus de mult că nu va putea îndeplini obiectivul de 90 de milioane de doze în primul trimestru.

UE, care a rămas cu mult în spatele Statelor Unite și a fostului membru, Marea Britanie în vaccinarea publicului său, a îndemnat în repetate rânduri firma să livreze mai multe, scrie Reuters.

Directorul general: Facem tot ce putem pentru a livra 40 de milioane de doze în primul trimestru al anului 2021

 

„Sunt dezamăgit că producția mai mică decât cea așteptată în lanțul nostru european de aprovizionare dedicat ne-a afectat capacitatea de a livra”, a spus Soriot. „Facem tot ce putem pentru a livra doze de 40 mln în primul trimestru al anului 2021.”

În declarația sa inițială adresată Parlamentului UE, el nu a făcut nicio referire la livrările din al doilea trimestru al anului, care ar trebui să se ridice la 180 de milioane de doze conform contractului.

OMS avertizează: O persoană din zece care a avut COVID-19 prezintă simptome și după 12 săptămâni de la boală

 

Organizația Mondială a Sănătății atenționează că o persoană din zece, care a avut COVID-19, mai prezintă simptome și după 12 săptămâni de la boală. Numită „COVID  persistentă”, ar trebui să fie o prioritate pentru autoritățile sanitare, potrivit iroului regional pentru Europa al OMS de la Copenhaga.

Aproape un sfert dintre bolanvii de COVID-19 continuă să prezinte simptome și la o lună după ce au depășit boala. Printre acestea se numără dureri musculare, dureri în piept, oboseală, probleme de respirație și lacune de memorie, potrivit unui raport realizat de Observatorul european pentru sisteme şi politici de sănătate.Lovitură grea pentru Diana Șoșoacă! Ar putea fi închis

Potrivit sursei, posibilitatea ca o persoană să manifestă simptome și la o lună de la debutul bolii nu are o strânsă legătură cu severitatea formei pe care au dezvoltat-o. Mai mult decât atât, potrivit studiului, simptomele persistente de infecție cu SARS-CoV-2 au fost depistate în special în rândul angajaților din sistemul sanitar.

„Este vorba de o boală ce poate avea un mare impact asupra vieţii oamenilor. Mulţi sunt incapabili să revină la locul de muncă sau la viaţa socială, iar mulţi dintre ei au descris cum le afectează sănătatea mentală, deoarece de multe ori evoluţia bolii variază", a declarat la o conferinţă de presă Martin McKee, unul dintre autorii raportului.

Ursula von der Leyen: Aș lua vaccinul AstraZeneca fără să mă gândesc de două ori, cum le-aș lua și pe cele de la Moderna și Pfizer-BioNTech

 

Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, a declarat că ar primi cu bucurie vaccinul anti-COVID-19 de la AstraZeneca, în contextul în care oficialii caută modalități pentru a da un imbold de încredere în acest ser și pentru a se asigura că dozele refuzate de germanii sceptici nu se vor risipi.

Observațiile făcute de președinta Comisiei Europene au venit pe fondul îngrijorărilor tot mai mari că declarațiile nefavorabile ale unor oficiali de top de pe continent, printre care și președintele francez Emmanuel Macron, au stârnit o oarecare neîncredere în unul dintre cele trei vaccinuri aprobate până acum la nivelul UE, încetinind astfel desfășurarea campaniilor de imunizare.

Citeşte mai multe despre:   AstraZeneca,   vaccin anti-COVID-19