Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Coronavirus: Comandantul armatei austriece a ordonat tuturor militarilor să nu părăsească țara

Coronavirus: Comandantul armatei austriece a ordonat tuturor militarilor să nu părăsească țara

Un articol de: Sebastian Pricop - 27 Feb 2020, 13:45
Foto: pixabay.com Externe

În contextul în care epidemia de coronavirus s-a extins și în Austria, comandatul Forțelor Armate, Franz Reissner, le-a ordonat tutoror soldaților să își petreacă, până la noi ordine, concediul doar pe teritoriul țării.

De asemenea, acesta a solicitat soldații să folosească doar curse aeriene directe spre sau către Austria pentru deplasările pe care trebuie să le facă. 

Aceste ordine au fost justificate drept "măsuri preventive pentru a proteja soldații austrieci și pentru a ține riscul de infectare cât de scăzut este posibil".

În Austria au fost confirmate două cazuri de infectare în regiunea Tirol, iar miercuri a fost înregistrat și primul caz din Viena. Este vorba de un pensionar în vârstă de 72 de ani care a fost testat pozitiv. 

Ministrul austriac al Sănătății, Rudolf Anschober, a afirmat ulterior anunțului că este absolut convins că acest caz de coronavirus va primi "răspunsul potrivit". 

Poliția demarează în prezent cercetări pentru a stabili exact traseul parcurs de bărbat în ultimele zile și persoanele cu care a intrat în contact.

Conform ministrului austriac de Interne, Karl Nehammer, aproximativ 450 de persoane au fost testate cu suspiciune de coronavirus, în timp ce 16 persoane au fost puse în carantină.

În același timp, autoritățile au făcut încercări pentru a nu răspândi frica în rândul populației, dar a luat și măsuri drastice pentru a se asigura că epidemia nu se răspândește.

Astfel, autoritățile din Viena le recomandă locuitorilor din capitala Austriei să își facă provizii de alimente, apă și medicamente pentru cel puțin două săptămâni.(Detalii AICI)

Anunțul a fost făcut de departamentul pentru protecție civilă - mai exact, de social-democratul Peter Hacker, consilierul pentru sănătate al orașului Viena.

Oficialul consideră că recomandarea e „o măsură standard” a protecției civile în situația existentă, iar departamentul le oferă celor interesați și liste cu produsele alimentare necesare spre a fi achiziționate din timp de către populație pentru o situație de urgență.

De asemenea, ministrul federal al Sănătății, Rudolf Anschober, a anunțat că în Austria există peste 100.000 de cazuri de gripă sezonieră, respectiv de îmbolnăviri cu tablouri clinice asemănătoare, iar în acest context le-a cerut tuturor celor cu răceală și gripă să nu se mai prezinte la cameerle de gardă ale spitalor. (Detalii AICI)

În schimb, acesta i-a rugat să sune la numărul de urgență 1450 de unde vor primi apoi telefonic instrucțiunile de urmat.

Comisia interministerială de combatere a răspândirii coronavirusului de la nivelul Ministeriului austriac de Interne lucrează în regim de permanență 24/24 și coordonează la nivel federal evoluția situației operative. 


 

Citeşte mai multe despre:   Austria,   Viena