Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe CORONAVIRUS | Austria, în pragul unui al doilea lockdown? Propunerea cancelarului Sebastian Kurz

CORONAVIRUS | Austria, în pragul unui al doilea lockdown? Propunerea cancelarului Sebastian Kurz

Un articol de: Andrei Ștefan - 26 Oct 2020, 14:09
CORONAVIRUS | Austria, în pragul unui al doilea lockdown? Propunerea cancelarului Sebastian Kurz Externe

Un al doilea lockdown poate fi luat în calcul în Austria, spune cancelarul Sebastian Kurz. Aceasta ar fi „ultima soluție”, dacă se va menține actuala creștere a numărului de cazuri de contaminare cu COVID-19, transmite dpa.

 

Sebastian Kurz propune al doilea lockdown în Austria


„Situația din spitale va determina dacă va fi sau nu impus un nou lockdown. Nicio țară din lume nu ar permite că sistemul sau de terapie intensivă să fie depășit", a precizat acesta.
Într-adevăr, suprasolicitarea sistemului de sănătate este o cerință legală pentru impunerea unui lockdown, în Austria.

Cu toate acestea, premierul a precizat că va încerca să se evite o blocare totală, ca în martie, de frica impactului asupra economiei şi a ostilităţii populaţiei.

„Suntem deplin conştienţi că aceste măsuri sunt nepopulare, dar, din nefericire, ele sunt necesare”, a declarat Kurz într-o conferiţă de presă.

Duminică, o serie de restricții în vederea încetinirii răspândirii coronavirusului au intrat în vigoare în Austria, printre care limitarea la șase persoane a numărului de persoane care pot participa la reuniuni private în interior și la 12 în exterior, respectiv la 1000 în interior, 1500 în exterior în cazul evenimentelor mai mari. De asemenea, a crescut numărul zonelor publice unde masca este obligatorie.

Sâmbătă, autoritățile austriece au raportat că numărul de infectări înregistrate în decurs de 24 de ore a crescut la nivelul record de 3614, numărul total al cazurilor de contaminare înregistrate de la începuturile pandemiei ajungând la 79.770.

 

Noi măsuri pentru stoparea COVID-19, anunțate în Austria

 

De o săptămână, Austria limitează adunările la maximum şase persoane în spaţiile închise şi la maximum 12 persoane afară, cu scopul de a controla răspândirea coronavirusului.S-a ascuns sub pat ca să-i facă o surpriză iubitului. El a intrat în cameră, iar ea, de pe parchet, a trăit şocul cel mare

Magazinele, restaurantele, barurile şi teatrele rămân deschise.

În nouă landuri austreiece, barurile sunt obligate să închidă seara la ora locală 22.00. Această măsură vizează trei dintre landurile cele mai dependente de turism iarna, cu scopul  de a opri răspândirea covid-19 înainte de începerea sezonului de schi. Aceste noi măsuri urmează să intre în vigoare începând de vineri.

În ceea ce priveşte evenimentele, urmează să fie implementate măsuri adaptate - maximum 1.500 de persoane afară şi 1.000 în locuri închise.Dintre adunările private, numai funeraliile urmează să fie reglementate.

Citeşte mai multe despre:   Austria,   Sebastian Kurz,   lockdown