Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe CORONAVIRUS | ”Băiatul cu pizza” a băgat în carantină un întreg stat din Australia

CORONAVIRUS | ”Băiatul cu pizza” a băgat în carantină un întreg stat din Australia

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 20 Noi 2020, 19:09
CORONAVIRUS | ”Băiatul cu pizza” a băgat în carantină un întreg stat din Australia Foto: Pixabay Externe

Australia de Sud a intrat cu totul în carantină din cauza unui bărbat din Adelaide, capitala statului, infectat cu coronavirus, care a spus că a mers la o pizzerie să cumpere o pizza. De fapt, el era angajat acolo. Minciuna sa a determinat autoritățile sanitare să creadă că e vorba despre o tulpină de SARS-CoV-2 extrem de contagioasă, care se poate transmite chiar și într-o perioadă de expunere extrem de mică. Nici vorbă. Carantina va fi ridicată duminică, mai devreme cu trei zile decât a fost anunțat inițial. Premierul Australiei de Sud, Steven Marshall, nu și-a ascuns deloc indignarea: „Să spun că sunt furios ar fi prea puțin”.

 

Australia de Sud, în carantină după ce un angajat de la o pizzerie a mințit

 

Teritoriul din sudul Australiei a intrat în carantină miercuri, după ce autoritățile au identificat 36 de infectări cu SARS-CoV-2, inclusiv primele cazuri rezultate din transmitere intracomunitară din luna aprilie și până în prezent.

Poliția a transmis că lockdown-ul putea fi evitat dacă bărbatul ar fi spus adevărul, anume că lucrează la pizzerie. El a spus că doar a mers acolo să cumpere o pizza

Minciuna a determinat autoritățile sanitare să creadă că bărbatul a contractat virusul într-o perioadă extrem de scurtă. Infectarea după o perioadă de expunere atât de mică ar fi însemnat că tulpina de virus este extrem de contagioasă, explică BBC.

Inițial, comisarul Grant Stevens a susținut că, foarte probabil, bărbatul nu va fi tras la răspundere deoarece „nu există nicio pedeapsă asociată minciunilor”. 

Ulterior, el a anunțat că va fi înființată o comisie specială, care să analizeze în detaliu ce s-a întâmplat și care va stabili dacă individul poate fi tras la răspundere în vreun fel.

 A început să-și renveze casa, dar după ce a dărâmat un perete a încremenit. Ce a găsit acolo, i-a șocat pe toți (FOTO)

Premierul Australiei de Sud, un pachet de nervi din cauza ”băiatului cu pizza

 

„Să spun că sunt furios ar fi prea puțin”, le-a zis, vineri, premierul Steven Marshall reproterilor, citat de BBC. 

Australia s-a bazat mult pe carantinare, testare masivă și identificarea contacților în încercarea de a reduce la zero numărul infectărilor, precizează BBC.

„Suntem extrem de furioși din cauza acestui individ și vom urmări extrem de atent care vor fi consecințele faptelor sale”, a adăugat Marshall.

Autoritățile au anunțat că lockdown-ul va fi ridicat duminică, trei zile mai devreme decât fusese anunțat inițial. Asta, pentru că au înregistrat doar trei cazuri de COVID-19 vineri.

În total, Australia a înregistrat 28.000 de infecții și 900 de decese cauzate de SARS-CoV-2.