Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe CORONAVIRUS | Belgia lansează un sistem de urmărire a telefoanelor mobile pentru limitarea aglomerării plajelor

CORONAVIRUS | Belgia lansează un sistem de urmărire a telefoanelor mobile pentru limitarea aglomerării plajelor

Un articol de: Irina Mina - 27 Iun 2020, 22:19
CORONAVIRUS | Belgia lansează un sistem de urmărire a telefoanelor mobile pentru limitarea aglomerării plajelor Foto: pixabay.com Externe

Belgia a înființat, în contextul pandemiei de coronavirus, un nou sistem de urmărire a telefoanelor mobile pentru a limita aglomerația stațiunilor și plajelor de pe litoral care s-au deschis sâmbătă oficial pentru sezonul estival.

 

Belgia a lansat aplicația de teamă că oamenii se vor înghesui pe plaje și vor răspândi Covid-19

 A GĂSIT UN CARD ÎNTR-UN BANCOMAT DIN RÂMNICU SĂRAT ȘI A ÎNCEPUT SĂ CUMPERE CU EL. A REGRETAT AMARNIC, DUPĂ CÂTEVA ORE. CE A PĂȚIT, E FĂRĂ PRECEDENT

Autoritățile din domeniul sănătății din toată Europa sunt îngrijorați de faptul că oamenii se aglomerează pe plajele locale și riscă răspândirea coronavirusului, cum ar fi în stațiunea engleză din Bournemouth, joi.

Orașele de coastă din Belgia nu încearcă să împiedice turiștii să vină, ci doresc să folosească bunul simț, cum ar fi redirecționarea către un loc mai puțin aglomerat sau alegerea de a face cumpărături mai târziu.

Cele 10 districte de-a lungul coastei vor detecta telefoanele mobile pe plaje, digurile și falezele din apropiere și vor afișa informațiile live pe un site web, cu coduri de la verde închis pentru calm până la portocaliu pentru foarte aglomerat.

Alți 130 de senzori din orașe vor indica oamenilor locurile aglomerate pe care ar putea să le evite. De asemenea, site-ul web speră să ofere o indicație despre gradul de încărcare a stațiunilor în zilele următoare.

Orașul cochet din Knokke-Heist a pus de asemenea marcaje pe plajă pentru a indica locurile făcute special pentru plaja.

„Am pus în aplicare ceea ce numim„ bule de plajă ”, unde o familie sau prieteni pot fi împreună într-un mod sigur și pentru a vedea distanța care ar trebui păstrată unul față de celălalt”, a declarat pentru Reuters Anthony Wittesaele, consilier pentru turism.

Înotul în mare, în largul Belgiei, este interzis până la sezon, când salvamariștii patrulează. Pandemia COVID-19 a întârziat începutul sezonului din mai până sâmbătă. Însă, sezonul se desfășoară până la jumătatea lunii septembrie.

 

Focar de coronavirus, detectat într-o companie aeroportuară din Liege

 

Un nou focar de coronavirus a fost depistat, la jumătatea lunii iunie, în Belgia.

Mai precis, potrivit autorităților de la Bruxelles, noul focar de contagieri a fost depistat  în rândul angajaţilor companiei Swisssport Cargo care oferă servicii la sol pe aeroportul din Liege. Nu mai puțin de 21 de persoane din totalul de 200 au fost diagnosticate pozitiv cu SARS-CoV-2.

Cei 21 de angajați ai companiei Swisssport Cargo infectați cu noul coronavirus au fost plasaţi în carantină. Totodată, instalaţiile companiei au fost dezinfectate.

Angajaţii de la Swissport Cargo operează aproximativ 25 % din mărfurile care trec prin aeroportul din Liege.

Reamintim că, medicul belgian Peter Piot, specializat în Ebola și HIV, a declarat pentru "Le Monde" că pandemia de coronavirus este abia la început și nu se va termina prea curând, făcând totodată o serie de recomandări legate de abordarea țărilor în perioada următoare.

 

Vacanță în Belgia: Ce condiții impune țara

 

Potrivit platformei Re-open, în Belgia, frontierele sunt deschise pentru călătorii spre şi dinspre Uniunea Europeană, inclusiv Regatul Unit şi celelalte patru ţări Schengen (Elveţia, Liechtenstein, Islanda şi Norvegia).

Cu toate acestea, călătoriile neesenţiale în afara UE şi a statelor asociate Schengen rămân interzise până la 1 iulie.

Acesta a precizat că, cel mai probabil, abia într-un an sau doi  vom putea determina care a fost cea mai eficientă strategie în lupta cu pandemia de COVID-19.

Citeşte mai multe despre:   Belgia,   coronavirus