Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Coronavirus: Belgia va reveni la carantină începând de duminică seară. Anunțul de ultimă oră făcut de premier

Coronavirus: Belgia va reveni la carantină începând de duminică seară. Anunțul de ultimă oră făcut de premier

Un articol de: Catinca Giosanu - 30 Oct 2020, 22:13
Coronavirus: Belgia va reveni la carantină începând de duminică seară. Anunțul de ultimă oră făcut de premier foto: Pixabay Externe

Premierul Alexander De Croo a anunțat vineri seară, că Belgia va impune din nou măsuri stricte de blocare în fața infecțiilor cu noul coronavirus de tip SARS-CoV-2, a internărilor în spitale și a deceselor, transmite AFP.

”Țara noastră se află într-o stare de urgență sanitară. Presiunea este imensă, așa cum ați văzut fără îndoială în ultimele zile ”, a spus primul ministru, Alexander De Croo.

 

 

”Trebuie să ne limităm cât mai mult posibil contactele fizice”

 

 

În contextul creșterii accelerate a focarelor, Belgia revine așadar la o carantină strictă, măsură care a mai fost impusă în primăvară și care a permis o reducere a contaminării

„În momentul de față, există o singură alegere și aceasta este pentru noi toți să susținem sectorul nostru de asistență medicală cât de mult putem. Trebuie să ne limităm cât mai mult posibil contactele fizice.”, a declarat premierul.

Decizia a fost luată în contextul în care numărul de noi cazuri a început să crească din nou în Belgia, la fel ca în majoritatea statelor europene, după redeschiderea unităților de învățământ şi relaxarea măsurilor restrictive.

„Ne întoarcem într-un blocaj strict, care are un singur scop: să ne asigurăm că sistemul nostru de sănătate nu se prăbușește”, a mai spus De Croo.LOVITURĂ pentru Pro TV! Încă o vedetă are COVID-19

 

 

Belgia impune noi restricții pentru a limita răspândirea coronavirusului

 

 

Noile măsuri de restricție vor intra în vigoare începând de duminică seara și vor rămâne în vigoare până la data de 13 decembrie.

  • Este permis un singur contact apropiat per familie pe săptămână. „Regula celor 4 contacte sociale dispare. Veți putea invita o singură persoană la un moment dat acasă ”, a explicat premierul.

  • Afacerile neesențiale trebuie să se închidă. Cu toate acestea, este posibil să primiți comenzi livrate sau să ridicați articole (Take-Away și Click and Collect), cum ar fi restaurantele.

  • Numai magazinele alimentare și farmaciile pot rămâne deschise.

  • Profesiile nemedicale care presupun un contact direct cu oamenii sunt stopate pentru moment.

  • Școlile vor rămâne închise până pe 15 noiembrie. În învățământul superior, activitățile se vor desfășura de la distanță până la aceeași dată. -

  • Telelemunca este obligatorie. Dacă acest lucru nu este posibil, masca și ventilația devin obligatorii.

  • Parcurile de distracții și grădinile zoologice trebuie să se închidă.

  • Funeraliile sunt limitate la maximum 15 persoane, fără mese.

  • Hotelurile pot rămâne deschise, dar serviciile de catering trebuie făcute în cameră.

De menționat este că aceste restricții vor fi evaluate la data de 1 decembrie.

 

 

Bilanț îngrijorător în Belgia

 

 

La nivel european, Belgia este sever afectată de al doilea val al pandemiei de Covid-19. Vineri au fost identificate 23.921 infecții, marcând cel mai mare număr de infecții înregistrate într-o zi de la debutul crizei pandemice.

Ultimele restricții ale guvernului belgian au intrat în vigoare pe data de 19 octombrie, incluzând încă o micșorare a numărului de persoane permise în bulele sociale, întrucât guvernul a făcut o încercare de a evita blocarea totală a activității.

Citeşte mai multe despre:   Belgia,   coronavirus,   carantina