Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe CORONAVIRUS: Bilanțul epidemiei a ajuns la peste 2.000 de decese și 75.000 de cazuri de îmbolnăvire

CORONAVIRUS: Bilanțul epidemiei a ajuns la peste 2.000 de decese și 75.000 de cazuri de îmbolnăvire

Un articol de: Elena Stanciu - 19 Feb 2020, 09:22
Foto: pixabay.com Externe

Bilanțul epidemiei de coronavirus a depășit 2.000 de morți și 75.000 de îmbolnăviri, potrivit ultimului raport al Comisiei de Sănătate din China. Asta după ce autorităţile din provincia chineză Hubei, considerată a fi epicentrul epidemiei, au anunțat 132 de noi decese.

În buletinul său prezentat zilnic, comisia de sănătate din provincia chineză a raportat, de asemenea, 1.693 de noi cazuri de contaminare. Este, totuși, cea mai scăzută cifră înregistrată în ultima săptămână.

Cu această nouă evaluare în provincia Hubei, numărul cazurilor de contaminare în China continentală a ajuns la cel puţin 74.000. În alte 30 de țări, au fost înregistrate aproximativ 1.000 de cazuri de contaminare şi șase decese.

Astfel, cel mai nou bilanț arată că noul coronavirus din China a provocat până acum moartea a 2.012 persoane. Au fost 75.216 îmbolnăviri, dintre care 14.719 oameni s-au făcut bine. 

Miercuri este ziua decisivă pentru miile de turiști, printre care se află și cetățeni români, de la bordul navei Diamond Princess, aflată în carantină în portul japonez Yokohama. Autoritățile de la Tokyo au anunțat că vor ridica miercuri carantina impusă pasagerilor de pe navă și le vor permite să coboare la țărm.

Înainte de toate, vor fi supuși însă unui nou control. În total, aproape 550 de persoane s-au infectat, până acum, la bordul navei de croazieră.

Un român e printre ei, dar autoritățile de la București spun că starea lui de sănătate e bună. Autorităţile chineze anunţă tot mai multe cazuri vindecate, dar le-au cerut celor externaţi să revină în spitale pentru a dona plasmă, care va fi utilizată pentru stabilizarea pacienţilor aflaţi în stare gravă.

Între timp, experții chinezi în domeniul sănătății au anunțat, luni, că au găsit o metodă eficientă pentru a trata noul coronavirus.

S-a constatat că medicamentul antimalarian Fosfat de clorochină a avut un efect curativ pentru persoanele care sunt infestate cu temutul virus, au spus medicii chinezi. De asemenea, pacienții au primit medicamente antivirale, scrie euronews.com.

Amintim, în acest context, că Victor Costache, ministrul demis al Sănătății și propus pentru același portofoliu, a declarat, pentru B1 TV, că în România nu există nicio persoană infectată cu noul coronavirus. Chiar și așa, la nivel naţional capacitatea de diagnosticare a fost extinsă în afara Bucureștiului, la clinici din Iaşi, Constanţa, Cluj şi Timişoara.

„În România nu avem niciun pacient cu coronavirus, vorbesc despre această tulpină 2019. Colaborăm bine cu celelalte ministere pentru a preîntâmpina apariţia acestei infecţii pe teritoriul României şi, de asemenea, pentru a pregăti capacitatea de reacţie la nivel naţional, în eventualitatea apariţiei primelor cazuri. 

Dacă la început s-a practicat izolarea voluntară la domiciliu a celor care veneau din zona de risc, acum cei care vin din zona de maxim risc sunt în carantină în imobile bine identificate, sunt urmăriţi şi li se face testarea după un protocol strict”, a explicat Victor Costache, pentru B1 TV.

Ministrul a mai susținut, totodată, că a fost demarată şi o procedură de achiziţie rapidă pentru echipamente de protecţie şi substanţe biocide, astfel încât să existe o rezervă în caz de epidemie.
 

Citeşte mai multe despre:   China