Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe CORONAVIRUS | California se reînchide pe măsură ce focarul de Covid-19 crește

CORONAVIRUS | California se reînchide pe măsură ce focarul de Covid-19 crește

Un articol de: Ramona Zaharia - 14 Iul 2020, 07:38
CORONAVIRUS | California se reînchide pe măsură ce focarul de Covid-19 crește Foto: pixabay.com Externe

Luni, guvernatorul Californiei, , Gavin Newsom, a anunțat noi restricții asupra întreprinderilor, deoarece numărul infectărilor de coronavirus și spitalizările  au crescut. În cele mai mari două districte şcolare, Los Angeles şi San Diego, cursurile se vor desfăşura numai online în august.

 

California se reînchide după ce focarul de SARS-CoV-2 s-a extins

 

Gavin Newsom a ordonat închiderea barurilor și a restaurantelor, a cinematografelor, a grădinilor zoologice și a muzeelor ​​din cel mai populat stat al țării pentru a înceta operațiunile interioare. Palatele de gimnastică, bisericile și saloanele de păr trebuie să se închidă în cele 30 de județe cele mai afectate.

„Suntem de acord să recunoaștem cu tărie că COVID-19 nu va dispărea în curând, până când nu va exista un vaccin și / sau o terapie eficientă”, a spus Newsom la o emisiune de știri.

Newsom a luat măsurile pe fondul numărului mare de cazuri care pun în dificultate spitalele din mai multe comitate rurale.

Districtele școlilor publice din Los Angeles și San Diego, care instruiesc un număr de 706.000 de studenți și angajează 88.000 de oameni, au declarat într-o declarație comună că vor învăța online atunci când școala va reveni în august.

Cartierele au declarat că țările care au redeschis școlile au făcut acest lucru numai după ce au stabilit ratele de infecție scăzute și testarea coronavirusului la cerere.

California nu are niciuna”, a declarat declarația, adăugând: „Ratele de infecție din ultimele săptămâni fac clar că pandemia nu este sub control.”Adevărul despre soţul Andreei Esca: De ce Alexandre Eram a făcut o formă GRAVĂ de COVID-19

Uniunea reprezentând profesorii din Los Angeles a aplaudat strategia într-o declarație separată publicată la scurt timp după ce au fost anunțate oprirea școlii.

Brenda Del Hierro, care are doi copii în școlile din Los Angeles, a declarat că reluarea instrucțiunilor tradiționale a fost importantă, dar riscurile trebuiau luate în considerare. „Pentru bunăstarea lor socială și emoțională trebuie să se întoarcă la școală. Dar la sfârșitul zilei era riscul prea mare ”, a spus ea.

 

Decizia închiderii școlilor, în contradicție cu declarațiile președintelui Donald Trump

 

Decizia de a anula orele de curs cu prezența face ca districtele să fie în contradicție cu președintele american Donald Trump, care a spus că ar putea reține finanțarea federală sau poate elimina statutul scutit de taxe din sistemele școlare care refuză să se redeschidă. Majoritatea finanțării educației provin de la guvernele locale și de stat.

Oficialii administrației au spus că datele nu sugerează că participarea la școală ar fi periculoasă pentru copii, deoarece rata infecțiilor lor este mult mai mică decât a adulților.

Ca răspuns la anunțul districtelor din California, Casa Albă a reiterat că scenariul ideal ar fi ca elevii să meargă la școală.

„Sperăm ca Los Angeles și San Diego să poată ajunge acolo cât mai curând, deoarece asta este cel mai bine pentru copii.” a declarat purtătorul de cuvânt, Judd Deer.

Newsom, care a spus în timpul pandemiei că a fost de competența districtelor școlare locale să determine modul în care cel mai bine să-și educe studenții, a făcut anunțurile din Los Angeles și San Diego.

Dar republicanii l-au criticat pe guvernator pentru că nu a emis instrucțiuni la nivel național pentru școli în timpul crizei de sănătate.

„În timp ce el continuă să dea vina pe californieni pentru eșecul său în conducere, cererile sale de a închide micile afaceri și lipsa de direcție pentru deschiderea școlilor vor dăuna mai mult copiilor școlii din California și micilor afaceri care alimentează economia noastră”, spune Jessica Millan Patterson, președinte a Partidul Republican din California, într-o declarație scrisă.

California, împreună cu Florida, Arizona și Texas au apărut ca noile epicentre americane ale pandemiei. Infecțiile au crescut rapid în aproximativ 40 din cele 50 de state în ultimele două săptămâni, potrivit unei analize Reuters.

În ciuda a aproape 28.000 de cazuri noi de COVID-19 din ultimele două zile în Florida, Disney World din Orlando s-a redeschis publicului sâmbătă pentru prima dată începând cu luna martie, oaspeții fiind nevoiți să poarte măști, să se supună controalelor de temperatură și să se mențină distanțarea socială.

 

Citeşte mai multe despre:   California,   coronavirus,   Covid-19