Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe CORONAVIRUS | Canada: A fost prelungită suspendarea zborurilor din Regatul Unit până la 6 ianuarie

CORONAVIRUS | Canada: A fost prelungită suspendarea zborurilor din Regatul Unit până la 6 ianuarie

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 23 Dec 2020, 23:55
CORONAVIRUS | Canada: A fost prelungită suspendarea zborurilor din Regatul Unit până la 6 ianuarie Foto: Yousel Alfuhigi (Unsplash.com) Externe

Canada a prelungit până la 6 ianuarie suspendarea zborurilor din Regatul Unit, măsură decisă duminică după apariţia în această ţară a unei noi tulpini a coronavirusului, a anunţat miercuri premierul Justin Trudeau.

„Vom prelungi suspendarea temporară a zborurilor de pasageri între Regatul Unit şi Canada timp de două săptămâni, până la 6 ianuarie, pentru a preveni răspândirea acestei noi variante în Canada”, a declarat el într-o conferinţă de presă, citat de AFP, transmite Agerpres.

Oficialul a adăugat că autoritățile urmăresc îndeaproape ce se întâmplă cu această nouă variant.

„Este încă o măsură care ne protejează”, a justificat şeful guvernului reamintind compatrioţilor săi că nu este momentul „să călătorim în străinătate”.

„Vom continua să analizăm această nouă variantă împreună cu aliaţii noştri pentru a ne asigura că toate deciziile pe care le luăm sunt cele potrivite pentru a asigura securitatea cetăţenilor canadienii”, a mai menționat el.

Peste 40 de ţări suspendă sosirile din Marea Britanie, din cauza mutaţiei noului SARS-CoV-2

Amintim că peste 40 de ţări au suspendat sosirea călătorilor provenind din Regatul Unit, după descopeirea unei noi variante a noului coronavirus pe teritoriul britanic.

Scoția își închisese deja granița cu restul Regatului Unit.

Franța a oprit toate călătoriile din Marea Britanie timp de 48 de ore, inclusiv orice persoană care transportă mărfuri pe cale rutieră, aeriană, maritimă sau feroviară.

Parisul și Londra sunt în discuții cu privire la testarea în porturi pentru redeschiderea frontierei, a declarat ministrul britanic de interne Priti Patel.Program Kaufland de Paşte. Ce orar special va avea hypermarketul

Germania extinde interzicerea tuturor sosirilor din Marea Britanie și Africa de Sud - unde a apărut și noua tulpină - până la 6 ianuarie.

Spania și Portugalia suspendă zborurile, Madrid permițând doar cetățenilor sau rezidenților săi să intre din Marea Britanie.

India a suspendat toate zborurile până pe 31 decembrie, oricine sosește din Marea Britanie cu zboruri de tranzit trebuie să fie testat.

Polonia - care are o comunitate mare de expatriați în Marea Britanie - a interzis toate zborurile de intrare din Marea Britanie.

Hong Kong a interzis toate zborurile din Marea Britanie și a extins carantina pasagerilor care au sosit din Marea Britanie în ultimele două săptămâni.

Italia a blocat zborurile din Marea Britanie și a interzis intrarea persoanelor care au rămas acolo în ultimele 14 zile.

Noua tulpină a fost găsită la o persoană care sa întors recent din Marea Britanie.

Moscova suspendă zborurile britanice timp de o săptămână.

Finlanda suspendă zborurile timp de două săptămâni și Elveția până la o nouă notificare, călătorii care au sosit din Marea Britanie sau Africa de Sud au fost ordonați în carantină.

Națiunile baltice Estonia, Letonia și Lituania, precum și Belgia și Luxemburg au oprit zborurile, în timp ce în Balcani, Croația, Macedonia și Albania au urmat exemplul cu Bulgaria și le-au suspendat până la 31 ianuarie.

România a interzis toate zborurile către și dinspre Marea Britanie timp de două săptămâni, la fel ca Republica Cehă.

Norvegia și Danemarca au suspendat zborurile timp de 48 de ore. Danemarca a detectat nouă cazuri de noi tulpini pe solul său.

Turcia a suspendat zborurile din Marea Britanie, Danemarca, Olanda și Africa de Sud.

Arabia Saudită și Oman au declarat că își închid granițele în întregime timp de cel puțin o săptămână.

Israelul a declarat că interzice accesul cetățenilor străini care călătoresc din Marea Britanie, Danemarca și Africa de Sud, în timp ce Iordania interzice zborurile din Marea Britanie timp de două săptămâni, la fel ca și Iranul.

Kuweitul a adăugat Marea Britanie la lista națiunilor cu „risc ridicat” și a interzis zborurile.

Marocul, Algeria și Tunisia au interzis toate zborurile din Marea Britanie, Algeria a decis să nu mai repatrieze cetățenii săi.

Mauritius, o fostă colonie britanică, a interzis, de asemenea, călătoriile din Marea Britanie și Africa de Sud.

Oricine a fost în Marea Britanie sau Africa de Sud în ultimele 30 de zile nu i se va permite să intre în El Salvador.

Peru a mers mai departe, interzicând toate zborurile din Europa și orice străin care fusese în Marea Britanie în ultimele două săptămâni.

Chile și Argentina au interzis zborurile din Marea Britanie, cu oricine fără permis de ședere chilian care fusese în Marea Britanie în ultimele două săptămâni.

Citeşte mai multe despre:   Canada,   coronavirus,   Regatul Unit