Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe STUDIU: Caracterul sezonier al coronavirusului, confirmat de reizbuncnirea focarelor de infecție odată cu venirea iernii în Australia?

STUDIU: Caracterul sezonier al coronavirusului, confirmat de reizbuncnirea focarelor de infecție odată cu venirea iernii în Australia?

Un articol de: Beatris Ionita - 08 Iul 2020, 21:30
STUDIU: Caracterul sezonier al coronavirusului, confirmat de reizbuncnirea focarelor de infecție odată cu venirea iernii în Australia? Externe

După ce s-au confruntat cu o creștere abruptă a cazurilor de coronavirus, autoritățile australiene au decis, miercuri, să reintroducă măsura izolării la domiciliu pentru locuitorii din Melbourne, Australia. 

 

Focare de infecție cu COVID-19 au reînceput să apară în Melbourne odată cu răcirea vremii 

 

Această situație ar putea însemna că teoria potrivit căreia virusul ar reveni sezonier se confirmă, pentru că în țara, aflată emisfera sudică începe iarna, iar criza sanitară se acutizează.

În Melbourne, 5 milioane de oameni au fost din nou închiși în case, din cauza noilor focare de infecție care au apărut.

Un studiu realizat de Mohammed Sajadi, de la Universitatea din Virginia, cu sprijinul epidemiologilor de la Universitatea Maryland, la jumătatea lunii iunie, compară puterea cu care Covid-19 a lovit 50 de orașe din emisfera nordică în timpul primului val al virusului, înainte de 10 martie. Oamenii de știință spun că epidemia a lovit mai puternic în opt orașe unde temperaturile erau cuprinse între 0 ° C și 10 ° C, iar umiditatea 5%.

Totuși, specialiștii reamintesc că virusul nu circulă în prezent numai în emisfera sudică.

"Există focare care au reaparut în Franța și în China, chiar dacă au fost cintrolate inițial", spun specialiștii citați de bfmtv.com.

La aceaste exemple putem adăuga și Catalonia, unde o parte a populației a fost, de asemenea, nevoită să se întoarcă în izolare.

Cercetătorul nu exclude însă ipoteza că iarna să amplifică rata de transmitere a virusului și prin alte mijloace decât cele de temperatură. Mulți oameni de știință cred că particulele care plutesc în aer în medii închise, sunt de fapt principalele responsabile de îmbolnăvire, mult mai mult decât cele de pe suprafețele de contact.

Morgane Bomsel consideră că acest context natural legat scăderea temperaturilor reprezintă principala cauza a reizbucnirii focarelor de coronavirus în sezonul rece.
"Primele cazuri au apărut în spații fără prea multă ventilație sau aerisire" a concluzionat epidemilogul.Lovitură în televiziune! Transferul lui Mircea Badea...

Morgane Bomsel subliniază și necesitatea protecției persoanale.

„Dacă nu există un procent suficient de oameni care poartă măști și se protejează în mod corespunzător, nu putem să facem nimic ”.

 

 

Caracterul sezonier, o ipotează greu de testat

 

 

Totuși, sezonalitatea noului coronavirus rămâne o ipoteză dificil de testat, deoarece în perioada în care temperaturile şi lumina soarelui erau în creştere în Franţa şi în Europa ”ne-am izolat complet”, spun oamenii de știință. Prin urmare, este dificil de evaluat influenţa sezonieră a efectului izolării asupra încetinirii epidemiei actuale.

Există atât de mulţi factori de luat în calcul încât nu se poate spune cu exactitate dacă factorii de transmitere sunt legați de climă, de anotimp sau de faptul că oamenii sunt mai atenţi”, a subliniat medicul francez.

Citeşte mai multe despre:   coronavirus,   studiu