Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe CORONAVIRUS | Cetățenii români nu mai pot călători în Danemarca: România, inclusă de autoritățile de la Copenhaga pe lista țărilor ”închise”

CORONAVIRUS | Cetățenii români nu mai pot călători în Danemarca: România, inclusă de autoritățile de la Copenhaga pe lista țărilor ”închise”

Un articol de: Elena Stanciu - 30 Iul 2020, 19:30
CORONAVIRUS | Cetățenii români nu mai pot călători în Danemarca: România, inclusă de autoritățile de la Copenhaga pe lista țărilor ”închise” Foto: Foto: Hepta - Abaca Press / Utrecht Robin/ABACAPRESS.C Externe

Cetățenii români nu vor mai avea accest în Danemarca, din 1 august, decât pentru ”motive întemeiate” și nu ca turiști. Autoritățile de la Copenhaga au inclus România pe lista statelor „închise”, în contextul evoluției epidemiei de coronavirus din țara noastră, se arată într-un anunț al Ambasadei României în Danemarca.

 

România, inclusă de Danemarca pe listă țărilor „închise”

 

”Pe fondul evoluției negative a situației epidemiologice din România, de sâmbătă, 1 august 2020, ora 00:00, se vor aplica noi condiții de călătorie în Danemarca în context COVID-19.
1. Cetățenii români vor putea continua să călătorească în Danemarca în baza listei ”motivelor întemeiate” elaborate de autoritățile daneze competente (la fel ca până în prezent), ÎNSĂ NU VOR MAI FI ACCEPTATE CĂLĂTORIILE ÎN SCOP TURISTIC/în baza rezervării a 6 nopți de cazare. Pentru informații detaliate privind lista ”motivelor întemeiate”, vă recomandăm să consultați http://copenhaga.mae.ro/local-news/2343”, se arată în anunțul citat.

În cazul cetățenilor români care au motive întemeiate de a intra pe teritoriul Danemarcei, aceștia nu sunt obligați să prezinte la graniță un test COVID cu rezultat negativ, însă dacă prezintă simptome specifice infecției cu SARS-CoV-2, nu li se va permite intrarea în țară.

De asemenea, persoanelor care sosesc din România li se va recomanda ferm o perioadă de carantină timp de 14 zile la întoarcerea în Danemarca.

”Tranzitarea Danemarcei va fi permisă, în continuare, doar în următoarele condiții: deplasare în scop turistic într-o altă țară decât Danemarca (va fi solicitată dovada unei rezervări la o unitate de cazare din afara Danemarcei); deplasare în baza listei ”motivelor întemeiate” într-o altă țară decât Danemarca. Persoanelor cu simptome clare de infecție (de exemplu, tuse uscată și febră) nu le va fi permis să tranziteze Danemarca.

Cu privire la recomandările de călătorie emise de Ministerul danez al afacerilor externe privind plecările din Danemarca, în condițiile în care România a fost plasată pe lista țărilor ”închise”, gradul de risc a fost ridicat la ”portocaliu” (evitarea călătoriilor nenecesare)”, se mai precizează în anunțul citat.

CORONAVIRUS | Cetățenii români nu mai pot călători în Danemarca: România, inclusă de autoritățile de la Copenhaga pe lista țărilor ”închise”A ajuns la mare, s-a autoizolat pe o plajă sălbatică, dar bărbaţii o urmăreau. Într-o criză de nervi, şi-a dat jos costumul de baie

Ce țări europene îi bagă în izolare pe cetățenii români

 

În contextul creșterii numărului de cazuri de COVID-19 în România, mai multe state interzic complet accesul românilor, Malta fiind una dintre acestea. De asemenea, Norvegia şi Finlanda au anunțat că restricţionează accesul persoanelor venite din România.

De asemenea, autoritățile austriece au implementat o nouă Ordonanță pentru revizuirea condițiilor de intrare și tranzit pe teritoriul Austriei pentru persoanele care provin din state pentru care există alerte de călătorie, inclusiv România.

Astfel, toate persoanele ce ajung în Austria venind din România trebuie să prezinte rezultatul negativ al unui test pentru depistarea infecției cu noul virus COVID-19, efectuat în ultimele patru zile, sau vor fi plasate în carantină pentru o perioadă de 14 zile. 

Noile condiții rămân în vigoare până la data de 30 septembrie 2020.

 

Situația cazurilor de coronavirus în România

 

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, joi, că 49.591 de persoane au fost diagnosticate cu COVID-19 la nivel național, la un număr total de 1.177.630 de teste prelucrate, dintre care 1.356 reprezintă cazuri noi de îmbolnăvire, la 23.346 de teste. Din numărul total de pacienți depistați cu infecție cu coronavirus, 26.609 au fost declarați vindecați și 4.005 asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare, 2.304 au decedat, dintre care 35 au murit în ultima zi, iar alți 402 sunt internați în secțiile de terapie intensivă din țară.

Citeşte mai multe despre:   Danemarca,   coronavirus,   COVID-19