Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe CORONAVIRUS | China: Beijingul, parţial în carantină, în urma unor contaminări cu noul coronavirus

CORONAVIRUS | China: Beijingul, parţial în carantină, în urma unor contaminări cu noul coronavirus

Un articol de: Irina Mina - 29 Dec 2020, 15:00
CORONAVIRUS | China: Beijingul, parţial în carantină, în urma unor contaminări cu noul coronavirus Foto: Hepta Externe

Beijingul a plasat marţi în izolare zece sectoare, în districtul Shunyi, în nord-estul oraşului, o primă reintroducere a carantinei în capitala chineză după valul covid-19 din iunie şi iulie.

Orașul a raportat 16 infecții  și trei cazuri asimptomatice începând cu 18 decembrie, când au fost găsite primele cazuri. Majoritatea cazurilor au fost în Shunyi, care le-a interzis livratorilor să intre în cartiere rezidenţiale începând de marţi.

Șase sate, trei clădiri și o zonă industrială se numărau printre zonele blocate, a declarat un oficial municipal din Beijing într-o conferință de presă, conform Reuters.

În timp ce noile cazuri ale Beijingului au un număr modest în comparație cu iunie și iulie, autoritățile municipale au pregătit restricții pentru a controla coronavirusul, care a apărut în trei districte, unde sute de mii de locuitori au fost testați.

”Măsurile de prevenţie şi de control ale covid-19 impuse de către oraş este necesar să aibă loc în regim de urgenţă”, a subliniat un purtător de cuvânt al capitalei chineze.

Guvernul de la Beijing a declarat că anulează întrunirile la scară largă, cum ar fi târgurile templelor și evenimentele sportive, și controlează dimensiunea evenimentelor offline, cum ar fi petrecerile anuale.

Duminică, a declarat că va crește numărul de vagoane din sistemul de metrou pentru a răspândi navetiștii și va limita prezența la locuri pitorești și locuri de divertisment la 75% din capacitate.

Evenimentele de muzică live au fost anulate și un spectacol de lumină de Anul Nou a fost anulat. Instituțiile de învățământ, de la școlile primare la prestigioasa Universitate Tsinghua, au interzis intrarea inutilă a persoanelor din afară.

Elevii din școlile primare și unii din școlile medii vor începe, de asemenea, sărbătorile de iarnă cu până la două săptămâni mai devreme luna viitoare, o perioadă de vârf de călătorie înainte de Anul Nou Lunar, la jumătatea lunii februarie.Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...

Beijingul a cerut, de asemenea, locuitorilor să rămână acasă în timpul sărbătorilor, oficialii din districtul său nordic Yanqing folosesc difuzoare pentru a sfătui rezidenții să nu călătorească în afara regiunii.

Citeşte mai multe despre:   Beijing,   China