Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe CORONAVIRUS | Comisia Europeană, discuții cu un al cincilea producător de vaccinuri: 'Este necesar pentru a ne proteja cetățenii împotriva Covid-19'

CORONAVIRUS | Comisia Europeană, discuții cu un al cincilea producător de vaccinuri: 'Este necesar pentru a ne proteja cetățenii împotriva Covid-19'

Un articol de: Traian Avarvarei - 24 Aug 2020, 18:53
CORONAVIRUS | Comisia Europeană, discuții cu un al cincilea producător de vaccinuri: 'Este necesar pentru a ne proteja cetățenii împotriva Covid-19' Foto: Pixabay.com Externe

Comisia Europeană extinde discuțiile la un al cincilea producător de vaccinuri anti-coronavirus. Reprezentanții de la Bruxelles au încheiat luni o serie de discuții preliminare cu societatea Moderna pentru achiziționarea unui potențial vaccin împotriva COVID-19.

 


 

Comisia Europeană, discuții cu un al 5-lea producător de vaccinuri anti-Covid


 

 

Moderna, societate cu sediul în SUA, este cea de-a cincea societate cu care Comisia a încheiat discuții, după Sanofi-GSK la 31 iulie, Johnson & Johnson la 13 august, CureVac la 18 august și semnarea unui angajament prealabil de achiziție cu AstraZeneca la 14 august.

După negocieri intense, Comisia Europeană a încheiat azi discuțiile cu o a cincea companie farmaceutică pentru a le oferi cetățenilor europeni un acces rapid la un vaccin împotriva coronavirusului. Investim în societăți care utilizează tehnologii diverse, pentru a ne spori șansele de a dispune de vaccinuri sigure și eficace. Continuăm discuțiile cu alte societăți pentru a ne asigura că vaccinurile vor fi disponibile în mod rapid pe piață. Investițiile europene în vaccinurile împotriva coronavirusului vor fi în beneficiul întregii lumi și ne vor ajuta să învingem acest virus.”, a spus președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, potrivit unui comunicat de presă transmis de europa.eu.

Contractul cu Moderna prevede ca toate țările memre ale Uniunii Europene să poată achiziționa vaccinul. DE asemenea, vaccinul să poată fi donat țărilor cu venituri mici și medii sau să fie redirecționat către țări alte țări europene.

Cel mai probabil oficialii de la Bruxelles vor putea achiziționa inițial 80 de milioane de doze în numele tuturor statelor membre ale UE.Profesorii care refuză vaccinarea anti-COVID-19 vor fi dați afară? Anunțul ministrului Educației

Ulterior, achiziția se poate extinde cu alte 80 de milioane de doze, care vor fi furnizate după ce un vaccin se va dovedi a fi sigur și eficace împotriva COVID-19.

Rezultatele discuțiilor de astăzi cu societatea Moderna arată că ne respectăm angajamentul de a obține acces la un vaccin sigur și eficace. Mă bucur să constat că ne menținem eforturile în direcția obiectivului nostru de a dispune de un portofoliu diversificat de vaccinuri, necesar pentru a garanta succesul final și pentru a ne proteja cetățenii împotriva coronavirusului.”, a spus Stella Kyriakides, comisarul pentru sănătate și siguranță alimentară.

 

 

 

OMS:172 de ţări s-au înscris în programul COVAX de dezvoltare a unor vaccinuri împotriva covid-19

 

 

 

Nu mai puțin de 172 fac parte din programul COVAX destinat să asigure un acces echitabil la vaccinurile COVID-19, a declarat luni Organizația Mondială a Sănătății, dar este nevoie de mai multe finanțări și țările trebuie acum să își asume angajamente obligatorii.

Țările care doresc să facă parte din planul global COVAX au până la 31 august să prezinte oficial interesul lor, au declarat oficialii OMS, cu confirmarea intenției de aderare până la 18 septembrie și furnizarea plăților inițiale până pe 9 octombrie, scrie Reuters.

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că descoperirea și accesul la vaccin este esențială pentru a pune capăt pandemiei COVID-19. În acest sens, OMS vrea să se asigure că prețurile sunt menținute „cât mai scăzute”.

„Naționalismul vaccinului ajută doar virusul”, a spus el într-o informare publică.

Citeşte mai multe despre:   vaccin anti-Covid,   vaccin anti-Covid,   Comisia Europeana