Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe CORONAVIRUS | Compania farmaceutică AstraZeneca a început testarea unui tratament împotriva COVID-19, bazat pe anticorpi

CORONAVIRUS | Compania farmaceutică AstraZeneca a început testarea unui tratament împotriva COVID-19, bazat pe anticorpi

Un articol de: Elena Stanciu - 25 Aug 2020, 11:25
CORONAVIRUS | Compania farmaceutică AstraZeneca a început testarea unui tratament împotriva COVID-19, bazat pe anticorpi Foto: Hepta Externe

Compania farmaceutică anglo-suedeză AstraZeneca a anunțat că a început testarea pe pacienți a unui posibil tratament anti-COVID-19 pe bază de anticorpi. Este vorba depsre un medicament care să prevină și, în același timp, să trateze infecția cu noul coronavirus, informează Reuters.

 

AstraZeneca testează pe pacienți un tratament anti-COVID-19, pe bază de anticorpi

 

AZD7442, o combinație dintre doi anticorpi monoclonali, a început deja să fie testat pe pacienți din Marea Britanie și Statele Unite ale Americii. Specialiștii vor să verifice în ce măsură acesta este tolerat sau dacă prezintă riscuri pentru 48 de persoane cu vârste cuprinse între 18 și 55 de ani.

Iar dacă rezultatele vor fi favorabile, reprezentanții AstraZeneca au precizat că testarea va fi extinstă până când se va stabili dacă medicamentul poate fi administrat cu succes atât pentru prevenirea infecției cât și pentru tratarea pacienților diagnosticați cu COVID-19.

În luna iunie, AstraZeneca a primit o finanțare în valoare de 23,7 milioane de dolari de la agențiile guvernamentale din SUA pentru dezvoltarea tratamentelor bazate pe anticorpi pentru infecția cu noul coronavirus.

 

AstraZeneca lucrează la dezvoltarea unui vaccin anti-coronavirus

 

În pararlel, compania farmaceutică lucrează la dezvoltarea unui vaccin anti-COVID-19, acesta aflându-se deja într-o fază avansată de testare.S-a aflat cine o va înlocui pe Gina Pistol la “Chefi la cuţite”. Ce se întâmplă cu show-ul Asia Expres

Vaccinul dezvoltat de grupul suedezo-britanic AstraZeneca și Universitatea Oxford se numără printre cele cinci vaccinuri aflate în faza a treia de testare. Oamenii de știință speră să obțină rezultate până la finalul acestui an. 

Totodată, AstraZeneca se află printre companiile cu care Comisia Europeană a purtat discuții preliminare cu privire la achiziționarea unui potenția vaccin împotriva noului coronavirus.

În total, Bruxelles-ul a discutat cu cinci companii farmaceutice, cele mai recente negocieri fiind purtate cu societatea Moderna.

Asta după ce reprezentanții Comisiei Europene au discutat cu cei ai Sanofi-GSK la 31 iulie, Johnson & Johnson la 13 august, CureVac la 18 august și au semnat un angajament prealabil de achiziție cu AstraZeneca la 14 august.

 

OMS anunță că peste 170 de țări s-au înscris în programul OVAX, menit să asigure un acces echitabil la vaccinurile anti-COVID-19

 

Nu mai puțin de 172 de țări fac parte din programul COVAX destinat să asigure un acces echitabil la vaccinurile COVID-19, a declarat luni Organizația Mondială a Sănătății, dar este nevoie de mai multe finanțări și țările trebuie acum să își asume angajamente obligatorii.

Țările care doresc să facă parte din planul global COVAX au până la 31 august să prezinte oficial interesul lor, au declarat oficialii OMS, cu confirmarea intenției de aderare până la 18 septembrie și furnizarea plăților inițiale până pe 9 octombrie, scrie Reuters.

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că descoperirea și accesul la vaccin este esențială pentru a pune capăt pandemiei COVID-19. În acest sens, OMS vrea să se asigure că prețurile sunt menținute „cât mai scăzute”.

Citeşte mai multe despre:   AstraZeneca,   coronavirus,   COVID-19