Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe CORONAVIRUS. Comisia Europeană: Circa 600 de europeni au cerut evacuarea din China, printre ei şi români

CORONAVIRUS. Comisia Europeană: Circa 600 de europeni au cerut evacuarea din China, printre ei şi români

Un articol de: B1.ro - 29 Ian 2020, 18:40
Foto: pixabay.com Externe

Comisia Europeană anunță, miercuri, că Circa 600 de europeni au cerut evacuarea din China, printre ei şi români.

''Un anumit număr de cetăţeni europeni în China doresc să părăsească această ţară, cifra actuală este de aproximativ 600, dar deocamdată nu pot face acest lucru'', a declarat comisarul european pentru gestionarea crizelor, Janez Lenarcic.

Cetățenii care doresc evacuarea sunt din următoarele țări: cetăţeni care doresc evacuarea provin din Austria, Belgia, Bulgaria, Germania, Spania, Finlanda, Franţa, Italia, Letonia, Olanda, Polonia, Portugalia, România şi Regatul Unit.

Cetăţenii UE prezenţi în regiune care doresc repatrierea o pot solicita în continuare, indiferent de naţionalitate, mai precizează executivul comunitar, care, în baza mecanismului activat, va suporta 75% din costul de repatriere, scrie Agerpres.

Ministerul de Externe anunță că există un român aflat în orașul chinez Wuhan, acolo unde se manifestă cel mai puternic coronavirusul. El și-a manifestat intenția de a fi adus în România. Datele sale au fost deja transmise și înregistrate în evidențele instituțiilor europene și ale partenerilor pentru facilitarea deplasării către România, precizează MAE.

Tot miercuri, în aceeași zi în care MAE a făcut acest anunț, Daniel Tomozei-Dimian, care locuiește în Beijing, a publicat pe Facebook un mesaj privat primit se pare de la Ambasada României în China, prin care românii de acolo erau informați asupra unei posibile operațiuni de evacuare. Nu e foarte clar în acest moment de ce anunțul nu a fost asumat public de Ambasadă. 

B1.RO a solicitat clarificări de la MAE, dar nu a primit încă niciun răspuns. 

 
Loading...