Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Coronavirus Coreea de Nord. Kim Jong-Un se laudă cu un „strălucitor succes”

Coronavirus Coreea de Nord. Kim Jong-Un se laudă cu un „strălucitor succes”

Un articol de: Andrei Ștefan - 03 Iul 2020, 11:53
Coronavirus Coreea de Nord. Kim Jong-Un se laudă cu un „strălucitor succes” Foto: Hepta Externe

Kim Jong-Un afirmă faptul că a înregistrat o victorie importantă, într-o problemă cu care se confruntă majortiatea țărilor.

Mai exact, dictatorul Coreei de Nord şi-a exprimat mulțumirea pentru „strălucitorul succes” pe care ţara sa l-a dovedit în lupta cu noul coronavirus, notează BBC.

Cu ocazia unei reuniuni a Partidului Muncitorilor, dedicate analizei impactului COVID-19 asupra țării, liderul de la Phenian a ținut un discurs triumfător.

„Am împiedicat cu mare atenţie răspândirea acestui virus foarte primejdios şi am menţinut o situaţie antiepidemică stabilă în pofida crizei sanitare mondiale”, a declarat liderul nord-coreean.

 

Succesul Coreei de Nord, realizat ”graţie conducerii prevăzătoare a Comitetului Central al partidului”

 

„Acest strălucitor succes a fost obţinut graţie conducerii prevăzătoare a Comitetului Central al partidului şi a spiritului viu de voluntariat de care fac dovadă toţi cei care urmează ca un singur om ordinele Comitetului Central al partidului”, a mai declarat Kim Jong-Un, care a mai avertizat că naţiunea trebuie „să rămână în stare de alertă maximă”, mai ales în contextul apariției noilor focare de COVID-19 în „ţările vecine”, repetând în mai multe rânduri că o ridicare grăbită a măsurilor antiepidemice s-ar traduce printr-o criză inimaginabilă şi ireparabilă”, mai citează sursa menționată.

 

Phenianul nu a raportat niciun caz de coronavirus

 A fugit la mare, la Mamaia, deşi părinţii n-o lăsau. Le-a trimis o poză de acolo, dar şoc: au văzut cum arată de la talie în jos

În contextul în care noul coronavirus ar fi izbucnit în China, potrivit unor ipoteze, iar rata de infectare a ajuns la peste 10 milioane de oameni la nivel mondial, Coreea de Nord nu a raportat niciun caz de SARS-CoV-2, lucru suspect din perspectiva specialiștilor.

Coreea de Nord a luat măsuri drastice, închizând frontierele şi impunând măsuri de izolare la mii de persoane, timp de şase luni.

 

Situația liderului nord-coreean

 

În ultimele luni, dictatorul nord-coreean (31 de ani) a avut foarte puține apariții în spațiul public.

După ce liderul de la Phenian nu a fost prezent la cea mai mare sărbătoare națională, ziua de naștere a bunicului său, fondatorul regimului nord-coreean, Kim Ir Sen, pe 15 aprilie, au apărut zvonurile referitoare la starea sa de sănătate, unii considerând chiar că a încetat din viață, iar totul este ținut secret.

Pentru a dezminte zvonurile apărute la sfârșitul lunii aprilie, Moon Chung-in, consilierul pentru securitate națională al presedintelui sud-coreean Moon Jae-in, a declarat că liderul nord-coreean, ”este în viață și bine”.

Infirmarea zvonurilor legate de deces ar fi venit și din partea ziarului de stat din Coreea de Nord, Rodong Sinmun, care a declarat că Kim Jong Un ar fi transmis mulțumiri lucrătorilor care au ajutat la remodelarea orașului Samjiyon, fapt ce nu a putut fi confirmat de către presa occidentală, existând îndoieli legate de autenticitatea raportului, menționează postul CNN.

Este binecunoscut faptul că presa nordcoreeană nu este una liberă, mass-media fiind controlată de stat, iar materialele de propagandă sunt difuzate obligatoriu.

 

Coreea de Nord, despre idolatrizarea lui Kim Jong-un

 

„Kim Jong-un nu poate curba timpul și spațiul ca prin magie”, admite regimul din Coreea de Nord într-un ziar local, care a explicat că idolatrizarea puterilor mistice este nerealistă, notează The Telegraph.

Astfel, ziarul Rodong Sinmun a negat că familia lui Kim ar fi maestră în „chukjibeop”, o metodă de a curba spațiul și de a călători distanțe uriașe în perioade scurte de timp. Chukjibeop este unul dintre miturile care au fost folosite, în Coreea de Nord, pentru a deifica liderii de la Phenian.

Ziarul, organul de presă al partidului de guvernământ din Coreea de Nord, a afirmat: „În termeni realistici, o persoană nu poate să dispară brusc și să reapară prin curbarea spațiului”.

Citeşte mai multe despre:   Kim Jong-Un,   Coreea de Nord