Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe CORONAVIRUS | Cum reușește orașul francez Marseille să țină sub control epidemia de COVID-19: Testarea masivă, plus tratamentul pe bază de clorochină al celebrului medic Didier Raoult

CORONAVIRUS | Cum reușește orașul francez Marseille să țină sub control epidemia de COVID-19: Testarea masivă, plus tratamentul pe bază de clorochină al celebrului medic Didier Raoult

Un articol de: Elena Stanciu - 03 Apr 2020, 16:59
CORONAVIRUS | Cum reușește orașul francez Marseille să țină sub control epidemia de COVID-19: Testarea masivă, plus tratamentul pe bază de clorochină al celebrului medic Didier Raoult Femei din Marseille, aşteptând tratamentul / Hepta.ro Externe

În plină pandemie de coronavirus, există regiuni din Europa care reușesc să țină cumva sub control numărul infectărilor. Este și cazul orașului francez Marseille, care raportează o mortalitate de 0,7%, în rândul pacienților infectați cu COVID-19. 26 de victime a făcut, până la data de 2 aprilie, noul coronavirus în Marseille.

Strategia la care au recurs specialiștii de la Institutul de Boli infecțioase din Marseille este testarea în masă a locuitorilor.

Profesorul Didier Raoult, șeful Institutului, care militează pentru testarea în masă, explică faptul că este dovedit matematic faptul că, pe măsură ce se testează mai mult, rata de mortalitate în rândul celor contaminați este mai mică.

Potrivit La Provence, Institutul din Marseille este o adevărată mașină de război în lupta cu COVID-19 și a reușit, până acum, să nu fie afectat nici de problema lipsei de personal, care există în alte unități medicale din Franța.

”Suntem foarte bine organizați. Astăzi putem face 3000 de teste pe zi, față de 1000, în urmă cu câteva săptămâni. Dacă vrei să faci față unei crize, trebuie să o anticipezi. Noi eram pregătiți”, a declara Raoult, pentru sursa citată.

Acesta a făcut referire și la un raport din 2003, al Ministerului francez al  Sănătății, în care se vorbește despre un virus din China care ar putea suferi mutații și care nu va putea fi controlat.

”Un virus gripal care a suferit mutații a apărut în 1999 la Hong Kong. Acest virus, de origine aviară, deseori fatală, ar putea fi controlat rapid, dar următorul virus gripal cu mutații ar putea să nu mai fie controlat (...) Pregătirea noastră pentru astfel de evenimente este slabă”, se arată în raportul de 300 de pagini, revenit acum în actualitate.

Între timp, ministrul francez al Sănătății anunță că până la finalul lunii aprilie, 50.000 de teste ar urma să fie făcute zilnic în Hexagon.

Combinația de hidroxiclorochină și azitromicină în tratamentul COVID-19

O altă metodă folosită în unitatea medicală din Marseille este utilizarea unui tratament care combină hidroxiclorochina (un derivat mai puțin toxic al clorochinei, medicament anti-malarie) și azitromicina (un antibiotic utilizat în pneumonia bacterială).

De altfel, Didier Raoult este renumit în Franța pentru că a distribuit pe scară largă tratamentul care constă în această combinație de medicamente. Medicul a ajuns să administreze această combinație terapeutică, bazându-se pe argumentul că hidroxiclorochina a fost folosită ca medicament timp de mulți ani și se cunoaște astfel nivelul de toxicitate al substanței.  

Tot ce trebuie știut despre clorochină, tratamentul eficient în lupta cu pandemia de coronavirus (VIDEO)

Așa se face că sute de francezi au ajuns să stea la cozi ore în șir pentru a obține medicamentul.    

În acest context, ministrul francez al Sănătății, Olivier Véran, a anunțat că a luat decizia efecturăii unui test clinic ”la scară largă” ce vizează efectele benefice ale clorochinei.

Situația îmbolnăvirilor din Franța 

Franța este, în acest moment, a șasea cea mai afectată țară din lume și a patra din Europa de pandemia de coronavirus, cu 59.105 cazuri de contaminare și 5.387 de decese raportate la nivel național.

Iar bilanțul victimelor crește alarmat de la o zi la alta.  Franța a înregistrat, joi, 1.355 de decese, 884 dintre acestea fiind în casele de bătrâni în ultimele zile și săptămâni, însă Guvernul francez nu a inclus aceste morți în numărul transmis oficial.

 

 

Citeşte mai multe despre:   Marseille,   COVID-19,   Didier Raoult,   marsilia,   coronavirus,   clorochina