Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe CORONAVIRUS | Danemarca prelungește restricţiile până pe 18 octombrie / „O creştere a noilor infecţii era aşteptată”

CORONAVIRUS | Danemarca prelungește restricţiile până pe 18 octombrie / „O creştere a noilor infecţii era aşteptată”

Un articol de: Andrei Ștefan - 25 Sep 2020, 21:21
CORONAVIRUS | Danemarca prelungește restricţiile până pe 18 octombrie / „O creştere a noilor infecţii era aşteptată” Foto: Pixabay.com Externe

Danemarca a înregistrat 678 de noi cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore, cea mai mare valoare de până acum.

În consecință, autoritățile au decis, vineri, să prelungească restricţiile menite să limiteze răspândirea COVID-19, până pe 18 octombrie.

 

Danemarca prelungește restricţiile până pe 18 octombrie

 

„O creştere a noilor infecţii era aşteptată, dar a venit mai devreme decât anticipasem'', a spus ministrul danez al Sănătăţii, Magnus Heunicke, citat de Reuters.

Astfel, limita maximă actuală de 50 de persoane pentru evenimentele publice se va aplica şi evenimentelor private începând din 26 septembrie.

 

Regulile împotriva COVID-19, înăsprite în Danemarca

 

Guvernul danez a declarat că limitează programul de funcționare a restaurantelor, barurilor și cafenelelor din capitala Copenhaga la 22:00, după ce a fost sesizată o creștere a infecțiilor cu noul coronavirus.ULTIMA ORĂ! Se REIAU ALEGERILE pentru funcţia de PRIMAR!

De asemenea, purtarea măştilor va fi obligatorie în restaurante, cafenele şi baruri atunci când persoanele nu sunt aşezate la mese.

Evenimentele private, precum nunţile şi botezurile, ar trebui să se încheie de asemenea la ora 22:00, spiune ministrul danez al sănătăţii, Magnus Heunicke.

 

Starea de alertă, prelungită cu 30 de zile, în România

 

Guvernul României a decis prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile. Totodată, există și noi reglementări care se referă la campania electorală, ziua votului și partea cu organizarea mitingurilor și a demonstrațiilor”, a anunțat șeful Departamentului pentru situații de Urgență (DSU), Raed Arafat. 

Printre noile reguli care se vor aplica în ziua votului se numără obligativitatea dezinfectării mânilor la intrarea și la ieșirea din secțiile de votare. 

„Pe partea campaniei continuă regulile care, în mare parte, sunt cunoscute. Numărul maxim rămâne la fel - 50 (de persoane - n.r.) în interior, 100 - în exterior, portul măștii, triajul observațional, dezinfecția spațiilor. Regulile care includ aspecte care privesc accesul, modul în care se va desfășura votul: obligativitatea dezinfectării mâinilor la intarea în secțiile de vot și la ieșire, cartea de identitate va fi introdusă de alegător în sistemul informatic, va fi instruit cum să o facă. Doar la cei care au buletine vechi, din hârtie, procesarea se va face manual, iar operatorul care procesează buletinul va dezinfecta buletinul înainte și după ce manipulează buletinul”, a precizat Arafat.

De asemenea, acesta a mai precizat recent că autoritățile nu elimină scenariul cu privire la o posibilă nouă stare de urgență

„La acest moment nu s-a pus în discuție, dar totul depinde de noi. Împreună putem să prevenim o situație care să nu ne ducă spre măsuri drastice. Dar astfel de măsuri pot fi luate zonal. Trebuie să înțelegem că toți avem un rol major. Nimeni nu poate să spună că sută la sută nu, dar noi sperăm să nu ajungem într-o asemenea situație", a declarat Raed Arafat

Citeşte mai multe despre:   Danemarca