Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe CORONAVIRUS | Directoarea Institutului de Virusologie din Wuhan: ”Cum ar fi putut să scape virusul din laboratorul nostru?”

CORONAVIRUS | Directoarea Institutului de Virusologie din Wuhan: ”Cum ar fi putut să scape virusul din laboratorul nostru?”

Un articol de: Andrei Ștefan - 24 Mai 2020, 13:10
CORONAVIRUS | Directoarea Institutului de Virusologie din Wuhan: ”Cum ar fi putut să scape virusul din laboratorul nostru?” sursa foto: hepta photo agency / Cheng Min Galerie foto (3) Externe

Deși oamenii de știiință sunt de părere că pandemia de coronavirus a început într-o piață de animale, din pricina condițiilor neigienice, o teorie neverificată încă afirmă că un laborator din Wuhan, aflat la mica distanță de piața de animale, ar fi fost sursa focarului care a început în decembrie 2019 și care a infectat peste 5.4 milioane de persoane la nivel global.

 

China, acuzată de răspândirea virusului COVID-19

 ALERTĂ ÎN SHOWBIZ! ULTIMELE DECLARAȚII ALE LUI MARCEL PAVEL DESPRE CORONAVIRUS

Acuzațiile la adresa Chinei curg neîncetat, mai ales din partea administrației de la Washington. Donald Trump acuză vehement regimul de Beijing, cu fiecare ocazie, spunând că „incompetența Chinei și nimic altceva” a condus la decesele în masă pe care le provoacă boala infecțioasă COVID-19 în toată lumea.

Secretarul de Stat nu numai că susține că există „dovezi clare” potrivit cărora coronavirusul ar fi apărut dintr-un laborator de la Wuhan, și nu dintr-o piață cum raporta Beijingul inițial, dar a reclamat Partidul Comunist Chinez și pentru o presupusă dezinformare pe tema COVID-19.

„Știm că există Institutul de Virologie din Wuhan la doar câțiva kilometri distanță de locul unde se afla piața de animale. Înăuntrul Chinei există mai multe laboratoare care continuă să își desfășoare munca, credem, pe patogeni contagioși, și nu știm dacă operează la un nivel de securitate care să prevină o nouă situație de acest gen”, a punctat Mike Pompeo.

Mai mult, șeful statului american face constant referiri, în toate discursurile, despre proveniența virusului: „A venit din China. Cred că este o formulă foarte exactă", a declarat Trump, fapt întărit și de şeful diplomaţiei americane, care vorbește constant despre "virusul chinez" sau "virusul din Wuhan".

 

Speculații potrivit cărora laboratorul din Wuhan ar fi sursa virusului COVID-19

 

Speculații ce plasează laboratorul din Wuhan la originea pandemiei de COVID-19 au apărut după ce jurnaliștii de la Washington Post au scris că oficialii Ambasadei SUA la Beijing au vizitat de câteva ori o unitate de cercetare din orașul Wuhan și au trimis două avertismente la Washington cu privire la siguranța inadecvată în laboratoarle care desfășurau studii riscante asupra coronavirusurilor la lilieci

Prin intermediul acestora diplomații americani au avertizat cu privire la punctele slabe de siguranță și management la laboratorul WIV și au propus mai multă atenție și ajutor.

Primul mesaj transmis avertizează, de asemenea, că activitatea laboratorului care vizează studiul coronavirusurilor de lilieci și potențialele lor transmisii umane ar reprezenta riscul unei noi pandemii asemănătoare SARS.

 

Directoarea Institutului de Virusologie din Wuhan neagă acuzațiile

 

Wang Yanyi, directoarea Institutului de Virusologie din orașul Wuhan se apără și neagă acuzațiile aduse, declarând că laboratorul pe care îl conduce deține trei tulpini vii de coronavirus de liliac, însă niciuna nu corespunde 100% cu cea care declanșează COVID-19, proporția fiind de doar 79,8%.

„La fel ca toată lumea, noi nici nu ştiam că virusul exista. Prin urmare, cum ar fi putut să scape din laboratorul nostru?”, a spus aceasta într-un interviu acordat CGTN.

Institutul de Virusologie din Wuhan studiază unii dintre cei mai periculoşi agenţi patogeni din lume. În încercarea de a determina caracteristicile virusului, cercetătorii laboratorului au demonstrat că secvenţa genomului noului coronavirus este similară în proporţie de 80% cu cea a SARS, care s-a aflat la originea unei precedente epidemii, în 2002-2003, şi în proporţie de 96% cu cea a unui coronavirus de liliac.

Citeşte mai multe despre:   China,   SUA,   Donald Trump,   Mike Pompeo,   Wuhan,   coronavirus,   COVID-19