Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe CORONAVIRUS | Donald Trump: „Am fost testat foarte pozitiv în alt sens. Da. Am fost testat pozitiv spre negativ, corect. Deci am fost testat perfect. Asta înseamnă că am fost testat negativ” (VIDEO)

CORONAVIRUS | Donald Trump: „Am fost testat foarte pozitiv în alt sens. Da. Am fost testat pozitiv spre negativ, corect. Deci am fost testat perfect. Asta înseamnă că am fost testat negativ” (VIDEO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 22 Mai 2020, 16:04
CORONAVIRUS | Donald Trump: „Am fost testat foarte pozitiv în alt sens. Da. Am fost testat pozitiv spre negativ, corect. Deci am fost testat perfect. Asta înseamnă că am fost testat negativ” (VIDEO) Foto: Hepta - Abaca Press / Pool/ABACA Externe

Președintele american Donald Trump a încercat să dea asigurări că este sănătos, dar nu prea i-a ieșit. Liderul de la Casa Albă a susținut că a fost testat pentru coronavirus, iar rezultatul a ieșit „pozitiv spre negativ”. În cele din urmă, el a reușit cumva să transmită reporterilor că NU este infectat cu SARS-CoV-2. Anterior, el afirmase că de circa două săptămâni ia tratament preventiv cu hidroxiclorochină, deoarece a auzit lucruri bune despre acest medicament. Totuși, mare parte din echipa sa nu este tocmai entuziasmată cu privire la eficiența acestuia. Donald Trump a mai declarat că nu are de gând să ”închidă” Statele Unite în cazul unui al doilea val de pandemie.

 

Donald Trump a susținut că a fost testat pentru coronavirus, iar rezultatul a fost „pozitiv spre negativ”

 

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, s-a încurcat în explicațiile despre testarea pentru SARS-CoV-2. A vrut să spună că a fost testat, iar și rezultatul a fost negativ.

Ce i-a ieșit: „Am fost testat foarte pozitiv în alt sens, deci... în această dimineață. Am fost testat pozitiv spre negativ, corect. Deci. Am fost testat perfect dimineața această. Asta înseamnă că am fost testat negativ”. 

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Trump spune că nu va închide SUA în cazul unui al doilea val al pandemiei 

 

Președintele american a mai spus că Statele Unite nu se vor închide în cazul izbucnirii unui al doilea val de infectări. Precizarea vine în contextul în care, economia americană, la fel ca toate celelalte, a fost afectată de măsurile de restricție adoptate pentru a limita răspândirea bolii. 

Trump e încrezător că americanii vor trece cu bine, și așa, de un eventual nou val al pandemiei.

„Vom stinge focul, nu vom închide țara. Fie că este vorba de tăciuni, fie că sunt flăcări, le vom stinge. Dar nu închidem țara”, a punctat el.

SUA au înregistrat până acum peste 1,6 milioane de contaminări. Circa 96.300 de americani au murit, iar alți aproape 18.000 sunt în stare gravă. În schimb, mai bine de 382.000 s-au vindecat.

 

Președintele american a afirmat că ia hidroxiclorochină, pentru a se proteja de COVID-19

 

Luni, liderul de la Casa Albă a declarat că ia preventiv hidroxiclorochină: „Aud o mulțime de lucruri bune. Muncitorii din prima linie o iau, doctorii o iau. În fiecare zi, o pastilă în fiecare zi. La un moment dat, mă voi opri. Ştiţi vorba aia: ce ai de pierdut?”.

Asta deși mare parte din membrii echipei sale pun la îndoială eficiența hidrxiclorochinei.

Tratamentul cu hidroxiclorochină pentru pacienții COVID-19 a fost oprit în mai multe unități medicale din Franța, Suedia și Statele Unite, după ce a fost constatată prezența „unui risc cardiac major”.

Agenția Europeană a Medicamentului a emis apoi un avertisment cu privire la folosirea acestui medicament, afirmând că pot apărea „potențiale efecte secundare letale”, în special în cazul utilizării unor doze ridicate.

Două noi studii făcute în Franța și China au arătat că hidroxiclorochina nu are beneficii în tratarea COVID-19.

În schimb, profesorul francez Didier Raoult, directorul Institutului Universitar Medical din Marsilia  și promotorul hidroxiclorochinei ca tratament pentru coronavirus, este sigur de eficiența acestui tratament: „Am făcut un studiu ştiinţific despre clorochină şi viruşi acum 13 ani. Ulterior, alte patru studii ale altor autori au demonstrat că coronavirusul este sensibil la clorochină. Sunt medici care îmi scriu zilnic din toată lumea. În final, toată lumea îmi va da dreptate”.

Citeşte mai multe despre:   Donald Trump,   SUA